being the ricardos
Φωτογραφία: AP Images
21|02|2022 12:30
SHARE
ΣΙΝΕΜΑ

Φέτος και το κοινό θα ψηφίσει στα Όσκαρ


H Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών φέτος αποφάσισε να γυρίσει σελίδα και να εισάγει μια καινοτομία, που δείχνει την επίδραση του διαδικτύου αλλά και των social media ακόμα και στην τέχνη.

Για πρώτη φορά λοιπόν, οι χρήστες του Twitter θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ταινία για τα Όσκαρ, πράγμα που μέχρι πρότινος επιτρεπόταν μόνο στους ειδικούς. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Twitter και βοηθάμε να χτιστεί αυτή η σχέση με το κοινό. Μέσω αυτής της διαδικασίας, χρήστες των social media από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν στην τελετή των Όσκαρ σε πραγματικό χρόνο και να γίνουν μέρος αυτής της μοναδικής εμπειρίας με τρόπους που δεν κατάφεραν ποτέ πριν» δήλωσε η υπεύθυνη επικοινωνίας Μέριλ Τζόνσον σχετικά με αυτή την απόφαση.

Σύμφωνα με το THR, η ταινία δεν είναι απαραίτητο να ανήκει στη λίστα με τις υποψηφιότητες, αλλά αυτή που θα κερδίσει θα αναγνωριστεί με κάποιον τρόπο κατά τη διάρκεια της 94ης Τελετής, που θα μεταδοθεί στις 27 Μαρτίου. Άγνωστο παραμένει το πότε ακριβώς θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, αλλά αυτό που έχει προς ώρας διαρρεύσει είναι ότι η νικήτρια ταινία δεν θα φύγει με  Χρυσό Αγαλματάκι. Τρεις όμως από τους τυχερούς που θα ψηφίσουν, θα έχουν τη δυνατότητα να παραβρεθούν στην επόμενη Τελετή Απονομής και να παρουσιάσουν ένα Όσκαρ. Όλα τα έξοδα του ταξιδιού θα είναι πληρωμένα και ο κάθε νικητής θα έχει το δικαίωμα να φέρει μαζί του δικούς του καλεσμένους. Δυστυχώς, ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για τους κατοίκους των ΗΠΑ.

Παράλληλες μητέρες/ Φωτογραφία: AP Images

Αν λοιπόν ζείτε στην Αμερική και θέλετε να συμμετέχετε κι εσείς στη διαδικασία, μπορείτε να ποστάρετε την αγαπημένη σας ταινία με hashtag #OscarsFanFavorite. Αυτή που θα έχει τα περισσότερα tweets μέχρι τις 3 Μαρτίου θα είναι η νικητήρια. Βασική προϋπόθεση είναι η ταινία που θα διαλέξετε είναι να έχει κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2021.

Επίσης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει την αγαπημένη του σκηνή από μια ταινία, χρησιμοποιώντας το hashtag #OscarsCheerMoment. Το απόσπασμα που θα κερδίσει θα προβληθεί μαζί με τα tweets, ενώ και οι πέντε νικητές θα κερδίσουν δωρεάν εισιτήρια του σινεμά της επιλογής τους για έναν χρόνο, δωρεάν συνδρομή σε υπηρεσία κινηματογράφου και αναμνηστικά από την Ακαδημία. Κάθε χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να κάνει tweet για την αγαπημένη του ταινία έως 20 φορές την ημέρα, δηλαδή, γύρω στις 360 φορές από τώρα μέχρι τις 3 Μαρτίου.

Η λαμπερή βραδιά θα λάβει χώρα στις 27 Μαρτίου στο περίφημο Dolby Theatre, όπως έχει ανακοινώσει το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, με παρουσιάστριες τις ηθοποιούς Έιμι Σούμερ, Ρεγκίνα Χολ και Γουάντα Σάικς.





SHARE