Alpha Bank Ημερα γυναίκας
Φωτογραφία: Alpha Bank
16|03|2021 11:20
SHARE
ALPHA BANK

«Γένους θηλυκού» η Alpha Bank


Με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον, η Alpha Bank υιοθετεί πρακτικές ίσων ευκαιριών για όλους. Και τα καταφέρνει περίφημα, καθώς εντάσσεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον διεθνή Δείκτη Ισότητας Φύλων Bloomberg Gender-Equality Index (GEI)!

Επιπλέον, έχει και τους αριθμούς που αποδεικνύουν πως πρόκειται για μία Τράπεζα… γένους θηλυκού: 55% των εργαζομένων είναι γυναίκες, ενώ 37% των ανώτερων διοικητικών θέσεων κατέχεται από γυναίκες. Επιπλέον η Alpha Bank προσφέρει αυτή τη στιγμή 6 προγράμματα επαγγελματικής ενδυνάμωσης και εξισορρόπησης εργασίας και προσωπικής ζωής.
Παρακολουθώντας στενά τις τρέχουσες εξελίξεις και υιοθετώντας πολιτικές ίσων ευκαιριών, αμοιβών και επαγγελματικών συνθηκών για όλους, η Alpha Bank στηρίζει έμπρακτα τις γυναίκες εργαζόμενες, ώστε να μπορούν να «ανθίσουν» στον επαγγελματικό τομέα, εξισορροπώντας παράλληλα και τους υπόλοιπους, πολλαπλούς ρόλους στην κοινωνία και την οικογένεια.

Μισθολογική ισότητα, πρόσβαση στις ανώτερες θέσεις, ίσες ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης, ισότιμη αξιολόγηση και επιβράβευση, ασφάλεια και σεβασμός στα ατομικά δικαιώματα, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες για την Τράπεζα.
Μέσα στο 2020, περίπου το 60% των προαγωγών που πραγματοποιήθηκαν στην Alpha Bank, αφορούσε γυναίκες (ενώ οι γυναίκες βρίσκονται σε ανώτερες διοικητικές θέσεις σε ποσοστό 37%). Επιπλέον, στα πλαίσια παροχών που στοχεύουν στη στήριξη της μητρότητας, καλύφθηκαν δαπάνες για βρεφονηπιακό σταθμό, νηπιαγωγείο και φύλαξη παιδιών κατ’ οίκον για 1.727 παιδιά εργαζομένων (με το συνολικό ποσό της δαπάνης να αγγίζει τα 6.631.680€).

Η ενδυνάμωση των γυναικών και η στήριξή τους ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους και να επιτύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους, επιτυγχάνεται με την υλοποίηση μιας σειράς προγραμμάτων που καλύπτουν όλα τα στάδια στη ζωή μιας γυναίκας, ξεκινώντας από την εκπαίδευση και την επιμόρφωση στην εφηβική ηλικία, τη συμβουλευτική & την επαγγελματική ανάπτυξη γυναικών διαφορετικών θέσεων και ειδικοτήτων και φτάνοντας μέχρι την ενδυνάμωση των γυναικών άνω των 60.
Η Alpha Bank δεσμεύεται να συνεχίσει να πρωτοστατεί στην παροχή ίσων επαγγελματικών ευκαιριών. Άλλωστε, με το ποσοστό γυναικών εργαζομένων να αγγίζει το 55%, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας οργανισμός «γένους θηλυκού»!





SHARE