Φωτογραφία: unsplash/@connerbaker
Φωτογραφία: unsplash/@connerbaker
21|03|2023 09:50
SHARE
ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι γυναίκες θα μπορούν να κολυμπούν τόπλες στις δημόσιες πισίνες του Βερολίνου


Τελικά ένας άνθρωπος μπορεί να φέρει την αλλαγή; Όπως φαίνεται, μια γυναίκα η οποία είχε κινηθεί νομικά -αφού την έδιωξαν από μια εξωτερική πισίνα επειδή έκανε ηλιοθεραπεία τόπλες- απευθύνθηκε στην υπηρεσία καταπολέμησης των διακρίσεων.

Η κίνηση αυτή έφερε μια τεράστια αλλαγή στο Βερολίνο και αυτή δεν είναι άλλη από την ελευθερία των γυναικών αλλά και των non-binary ατόμων να κάνουν το μπάνιο τους τόπλες αν και εφόσον το επιθυμούν.

Συγκεκριμένα, μετά την προσφυγή της γυναίκας στην υπηρεσία καταπολέμησης των διακρίσεων, η εταιρία διαχείρισης των πισίνων του Βερολίνου ανακοίνωσε πως οι γυναίκες και όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως non-binary άτομα θα μπορούν να κολυμπούν τόπλες.

Οι γυναίκες θα μπορούν πια να κολυμπήσουν ή να κάνουν ηλιοθεραπεία τόπλες στις δημόσιες πισίνες του Βερολίνου

Η εταιρία Berliner Bäder-Betriebe συγκεκριμένα θα εφαρμόσει τον εσωτερικό κανονισμό με τον οποίο θα επιτρέπει στις γυναίκες και τα non-binary άτομα να κολυμπούν, αν το επιθυμούν, χωρίς το πάνω μέρος του μαγιό τους σε μια κίνηση που αποδεικνύει πως σέβονται την ισότητα των φύλων.

«Χαιρετίζουμε θερμά την απόφαση των εγκαταστάσεων κολύμβησης διότι δημιουργεί ίσα δικαιώματα για όλους τους Βερολινέζους», δήλωσε η Ντόρις Λίμπσερ.

Όπως αναφέρεται στη New York Times, η Ντόρις Λίμπσερ, επικεφαλής της υπηρεσίας καταπολέμησης των διακρίσεων δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το θέμα τώρα είναι να εφαρμοστεί με συνέπεια ο κανονισμός και να μην εκδιώκονται πια ή να απαγορεύεται η πρόσβαση στις γυναίκες και τα non-binary άτομα που θέλουν να κάνουν τόπλες μπάνιο ή ηλιοθεραπεία».





SHARE