μητέρα γιαγιά και εγγονή
Δώσε στη μητέρα σου την προσοχή που της αξίζει/ Φωτογραφία: Shutterstock
07|05|2021 09:33
SHARE
ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Τηλέφωνο στη μαμά -Το πιο τρυφερό «ραντεβού» με τον άνθρωπο που μας έμαθε την ανιδιοτελή αγάπη


«Μαμά». Μια λέξη που όταν εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού σου χαμογελάς, αλλά πολλές φορές αγνοείς γιατί, έχεις πολλή δουλειά, δεν είναι κατάλληλη στιγμή, πνίγεσαι.

Αλλά ξέρεις ότι δεν θα σε παρεξηγήσει. Ξέρεις ότι, ακόμα και δύο μέρες μετά να την πάρεις τηλέφωνο, θα είναι εκεί, θα απαντήσει στο πρώτο χτύπημα και θα σου κάνει τις ίδιες ερωτήσεις που σου κάνει από τότε που ήσουν παιδί. Έφαγες; Κοιμάσαι καλά; Ξεκουράζεσαι;

Ερωτήσεις που, όσο και να γκρινιάζεις, ξέρεις μέσα σου ότι δεν σε κουράζουν ποτέ. Ότι τις λατρεύεις όσο λατρεύεις και την ίδια. Σου λείπουν όταν δεν τις ακούς για πολλές μέρες και ανυπομονείς για την επόμενη φορά που, με γνήσια ανησυχία, σε ενημερώνει ότι σου στέλνει ταπεράκια, γιατί της φάνηκες χλωμός, να μην ξεχνάς να πίνεις τον χυμό σου και να περπατάς, γιατί άκουσε στην τηλεόραση ότι κάνει καλό.

«Μαμά». Συνώνυμο αγκαλιάς, τρυφερότητας, προστασίας. Συνώνυμο ανιδιοτελούς αγάπης. Μοναδική στον κόσμο. Στήριγμα, φίλη, σύμμαχος ζωής. Της δίνουμε όμως την προσοχή που της αξίζει; Έστω τη μισή από αυτή που έχει δώσει σε εμάς από το δευτερόλεπτα που ήρθαμε στη ζωή της -και πριν ακόμα- έως και σήμερα;

Η απάντηση διαφέρει για τον καθένα. Αλλά αν καθίσουμε να σκεφτούμε πόσες φορές της το κλείσαμε απότομα επειδή ήμασταν για καφέ ή κάναμε κάτι εξαιρετικά σημαντικό που δεν μπορούσε να περιμένει, πόσες φορές αρνηθήκαμε επίμονα να καθίσουμε λίγο παραπάνω μαζί της όταν περάσαμε να πάρουμε απίστευτες ποσότητες φαγητού (και πλυμένα ρούχα), πόσες φορές της στείλαμε από το τζάμι του αυτοκινήτου φιλιά, αντί να κατεβούμε και να της σφίξουμε στην αγκαλιά μας, τότε σίγουρα πολλοί θα βρούμε κοινά στοιχεία μεταξύ μας.

Γι’ αυτό, όταν έμαθα για την απίστευτη πρωτοβουλία της Κωτσόβολος με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, πραγματικά ενθουσιάστηκα. Γιατί μας έδειξε πως, ό,τι και αν κάνουμε, πάντα μπορούμε να αφιερώσουμε την απόλυτη προσοχή μας, έστω και για λίγα λεπτά, στον άνθρωπο που μας αγαπάει περισσότερο από όλους.

Την Παρασκευή 7 Μαΐου όλοι οι άνθρωποι της ομάδας του Κωτσόβολου, με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, έχουν στα calendars τους την πιο τρυφερή τους συνάντηση. Εκείνη με τη μαμά τους! Στις 10:00 κάνουν διάλειμμα 30 λεπτών από τα digital meetings, από τα e-mails από τα τηλέφωνα και καθετί άλλο που αφορά στη δουλειά και αφιερώνουν όλη τους την προσοχή σε έναν από τους λίγους -για να μην πούμε ο μοναδικός- ανθρώπους που αποτελούν σταθερά στη ζωή τους. Πραγματικά, μια υπέροχη ενέργεια, που ήθελα πολύ να τη μοιραστώ και ελπίζω να παραδειγματίσει και άλλους.

Έχω ήδη βάλει κι εγώ στο πρόγραμμά μου την κλήση και αυτή τη φορά υπόσχομαι να μη βιαστώ να το κλείσω, να κάνω μια πραγματική συζήτηση μαζί της και να να μην απαντάω μηχανικά «ναι», «όχι». Να την ακούσω, να τη συμβουλέψω, να της πω την άποψή μου. Ύστερα, με το #meetingμετημαμά θα στείλω το δικό μου μήνυμα για τη Γιορτή της Μαμάς, δίνοντας τις ευχές μου σε όλες τις μαμάδες του κόσμου. Ας γεμίσουμε τις οθόνες μας με αγάπη και θετική ενέργεια!

Δεν έχει σημασία τι θα πούμε.. αρκεί να μην βιαστούμε να την κλείσουμε! Γιατί για κάποιες σχέσεις πρέπει να δημιουργούμε πάντα το χρόνο. Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες. Είστε ανεκτίμητες!





SHARE