Τζάκι Κένεντι
Η Τζάκι Κένεντι στην Ακρόπολη/Φωτογραφία: AP Images
17|06|2021 13:00
SHARE
JACKIE KENNEDY

Jackie Kennedy: Μια νέα ταινία για τον άγνωστο έρωτα της ζωής της


Καμία από τις πρώτες κυρίες της Αμερικής δεν έχει απασχολήσει τόσο τη μεγάλη οθόνη όσο η Jackie Kennedy, μετέπειτα κυρία Ωνάση. Τόσο ο γάμος της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ John F Kennedy όσο και με τον Έλληνα μεγιστάνα έχουν γίνει αντικείμενο ταινιών και βιβλίων αρκετές φορές.

Πέρα όμως από τις «επίσημες» σχέσεις της, η Jackie ήταν μια γυναίκα που κάτω από το φινετσάτο και ίσως ψυχρό της προσωπείο έκρυβε πάθος. Είναι γνωστό πως είχε αρκετές ερωτικές περιπέτειες τα χρόνια του γάμου της με τον Kennnedy, μεταξύ των οποίων και με  αστέρες του Χόλιγουντ, όπως ο Μάρλον Μπράντο. Πολλοί θεωρούσαν ότι οι ατασθαλίες της ήταν μια αντίδρασή της στις απιστίες του συζύγου της.

Κι ενώ πολλά από τα ονόματα των εραστών της έχουν διαρρεύσει κατά καιρούς, μια  άγνωστη για πολλούς ιστορία, πρόκειται να γίνει ταινία, με τίτλο «37 Heavens», η οποία θα εστιάζει στη σχέση της με τον David Ormsby-Gore, ο οποίος μετά από τον θάνατο του πατέρα του, ονομάστηκε Lord Harlech.

Ο David Ormsby-Gore με τον John Kennedy/ Φωτογραφία: AP Images

Αυτή τη φορά, η Βρετανίδα Gemma Arterton θα υποδυθεί την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και ο Guy Pearce τον άντρα που τη διεκδίκησε και την έχασε από τον Ωνάση. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Marc Munden και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το 2022.

H Jackie Kennedy και ο Ormsby-Gore γνωρίζονταν αρκετά χρόνια, αφού ο Βρετανός διπλωμάτης είχε εργαστεί και στον Λευκό Οίκο επί ημερών του Kennedy, συμβουλεύοντάς τον μάλιστα σε νευραλγικά ζητήματα. Η Jackie έτρεφε πάντα εκτίμηση και ευγνωμοσύνη στο πρόσωπό του, όμως οι σχέσεις τους παρέμεναν φιλικές, όσο ζούσε ο σύζυγός της. Το 1967, μετά από τη δολοφονία του Kennedy, ο κουνιάδος της, Robert Kennedy, την έστειλε σε ταξίδι στην Cambodia. Εκεί συνάντησε τον πρίγκιπα Sihanouk, ο οποίο την συνόδευε στις τουριστικές ατραξιόν της χώρας, αλλά και τον παλιό της φίλο.

Ο Lord Harlech είχε επίσης χάσει τη σύζυγό του, Sylvia, σε τροχαίο πριν λίγους μήνες, όποτε ο πόνος της απώλειας τους έφερε πιο κοντά. Η σχέση που δημιουργήθηκε μεταξύ τους δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκείνος της είχε κάνει πρόταση γάμου το 1968, την οποία η Jackie  αρνήθηκε.

Η Τζάκι Κένεντι το 1983/ Φωτογραφία: AP Images

Γράμματα που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από τον θάνατό τους αποκαλύπτουν ότι, προσπαθούσε να του δώσει να καταλάβει ότι δεν ήταν ο άνδρας που θα μπορούσε να περάσει την υπόλοιπη ζωή της μαζί του. Μάλιστα, του εξομολογείται πως τον βλέπει σαν αγαπημένο αδερφό και μέντορα, αλλά το τραυματικό παρελθόν που τους συνδέει δεν την αφήνει να κάνει το επόμενο βήμα μαζί του.

«Με ξέρεις καλά, και ξέρεις πως ο άνδρας που περιγράφεις στα γράμματά σου δεν είναι αυτός που θα μπορούσα να παντρευτώ» του έγραφε. Τελικά την ίδια χρονιά, η Jackie παντρεύτηκε τον Ωνάση και ο Lord Harlech την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Pamela Colin το 1969.





SHARE