Καλιφόρνια Ντρίμιν 2
ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΝΤΡΙΜΙΝ, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ του Βασίλη Κατσικονούρη στο θεάτρο Κωσταράκος του Δήμου Πειραιά από 1η Μαρτίου
07|03|2024 15:31
SHARE
ΘΕΑΤΡΟ

Καλιφόρνια Ντρίμιν, 20 χρόνια μετά, στο θεάτρο Κωσταράκος


Το Καλιφόρνια Ντρίμιν 2, ένα ξεκαρδιστικό θεατρικό σίκουελ από τον Βασίλη Κατσικονούρη σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη, παρουσιάζεται από την 1η Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κωσταράκος του Δήμου Πειραιά εγκαινιάζοντας μία νέα θεατρική εστία υπό την αιγίδα του Δήμου στα Καμίνια.

Πολύ χάλια η ύπαρξη, τελικά, ρε φίλε…

Το Καλιφόρνια Ντρίμιν του Βασίλη Κατσικονούρη είναι ένα όνειρο που δεν έγινε πραγματικότητα και επιστρέφει για να δικαιωθεί. Οι ήρωες που αγαπήσαμε είκοσι χρόνια πριν επιστρέφουν στη σκηνή. Έρχονται σαν σίφουνες, με τις αποσκευές τους επιτέλους έτοιμες για το ταξίδι στην πολυπόθητη Καλιφόρνια. Ο Ντίνος, ο Άρης, η Βουβού και η Κική, είναι πια σαραντάρηδες, αλλά δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Ψάχνουν πάντα τη μαγική ευκαιρία για να πιάσουν την καλή χωρίς να κοπιάσουν. Θα τα καταφέρουν αυτή τη φορά να φτάσουν στη δική τους γη της Επαγγελίας, την Καλιφόρνια;

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία από τον Βασίλη Κατσικονούρη για τα όνειρα και τις διαψεύσεις τεσσάρων ανθρώπων που η φιλία τους αποδεικνύεται πολυτιμότερη και από το τελευταίο ρουμπίνι από το τελευταίο ορυχείο της Τανζανίας!

Ο συγγραφέας σημειώνει: «Το Καλιφόρνια ντρίμιν, 20 χρόνια μετά είναι η συνέχεια του έργου Καλιφόρνια ντρίμιν που παίχτηκε πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο το 2004. Παρουσίαζε τις τραγελαφικές περιπέτειες κάποιων παιδιών, τότε, στη μετεφηβική ηλικία, καθώς προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την πραγματικότητα που τα στένευε γύρω τους και από την ενηλικίωση που, απειλητικά, ερχόταν καταπάνω τους. Είκοσι χρόνια μετά, σαραντάρηδες πια, ακόμα το παλεύουν. Τα μόνα τους όπλα σε αυτόν τον κωμικοτραγικό αγώνα είναι η νεοελληνική κουτοπονηριά τους, η αφασία, αλλά και ένας παιδικός, ανεξήγητος ρομαντισμός. Δεν ξέρω αν αυτά τους φτάνουν για να πάνε στην Καλιφόρνια, ή έστω μέχρι τη Λούτσα, πιστεύω όμως ότι εμάς μας φτάνουν για να γελάσουμε μαζί τους, να σκεφτούμε και, γιατί όχι, να συγκινηθούμε. Στο κάτω κάτω, κι αν η Καλιφόρνια πέφτει μακριά, το dreaming, το όνειρο θα είναι πάντα εδώ. Εδώ στην Ελλάδα, στον Πειραιά, στα Καμίνια. Εδώ, στον πολιτιστικό χώρο «Κωσταράκος», όπου το έργο μου έχει την τιμή να ανοίγει έναν νέο κύκλο δράσεων του χώρου, που θα περιλαμβάνει και επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις. Παραστάσεις εκλεκτές, σαν αυτήν που ετοίμασε ο θίασος αυτών των καταπληκτικών ηθοποιών, με την καθοδήγηση του αγαπημένου Πειραιώτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Σταύρου Καραγιάννη. Τους ευχαριστώ όλους για την αγάπη τους για το έργο αυτό, είμαι σίγουρος πως θα την μοιραστούν με τους θεατές, και όλοι μαζί θα περάσουμε κάποιες όμορφες βραδιές σε αυτήν την ιστορική γειτονιά του Πειραιά.»

Ταυτότητα Παράστασης

Καλιφόρνια Ντρίμιν 2 του Βασίλη Κατσικονούρη

Σκηνοθεσία: Σταύρος Καραγιάννης

Σκηνικά: Ντέιβιντ Νεγρίν

Κοστούμια: Νόρα Πόντη

Φωτισμοί - Φωτογραφίες: Απόστολος Κουτσιανικούλης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σταύρου

Βοηθός σκηνογράφου - Γραφιστικά: Μιχάλης Καραμιχάλης

Παίζουν: Σταύρος Καραγιάννης, Βερόνικα Δαβάκη, Γιάννης Στόλλας, Στέλλα Ράπτη

Πολιτιστικο κέντρο Κωσταράκος

Διεύθυνση: Θήρας κ Μαντινείας στα Καμίνια

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 - Κυριακή στις 20:00

Λήξη παραστάσεων: 7 Απριλίου 2024

Σημείωση: Στις 22-24/3 οι παραστάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν

Διάρκεια: 110΄

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Τηλ. κρατήσεις: 2117700000





SHARE