vanessa redgrave
Φωτογραφία: AP Images
ΣΙΝΕΜΑ

Ο Κέβιν Σπέισι έρχεται… η Βανέσσα Ρέντγρεϊβ φεύγει


Πριν από τρεις μέρες ανακοινώθηκε ότι ο Κέβιν Σπέισι, του οποίου η καριέρα είχε μπει σε παύση εξαιτίας των καταγγελιών που είχαν γίνει εις βάρος του για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση, ετοιμάζεται να επιστρέψει στο σινεμά.

Ο τολμηρός σκηνοθέτης που αποφάσισε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία είναι ο Φράνκο Νέρο, σύζυγος της μεγάλης κυρίας του βρετανικού θεάτρου Βανέσα Ρέντγκρεϊβ.

Η ταινία με τίτλο «L' uomo che Disegno Dio» ( «Ο Ανθρωπος που Ζωγράφισε τον Θεό») παρακολουθεί την άνοδο και την πτώση ενός τυφλού καλλιτέχνη, που έχει το χάρισμα να δημιουργεί ρεαλιστικά πορτρέτα, μόνο με το άκουσμα της ανθρώπινης φωνής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα  φιλμ μυστηρίου και ο Σπέισι θα  αναλάβει τον ρόλο ενός αστυνομικού. Είχε μάλιστα ακουστεί πως, στο σενάριο, ο κεντρικός ήρωας, τον οποίο θα υποδύθει ο ίδιος ο Νέρο, είναι παιδόφιλος, πράγμα που, όμως, αρνήθηκε ο παραγωγός της ταινίας, Λούι Νέρο. «Δεν περιλαμβάνει παιδεραστία, όπως έχω διαβάσει στα μέσα ενημέρωσης» είπε, ενώ  υπογράμμισε πως δεν ανησυχεί για τις κατηγορίες κατά του Σπέισι. «Δεν μπορώ να μιλήσω για αυτά τα πράγματα. Γνωρίζω μόνο ότι ο Κέβιν είναι σπουδαίος ηθοποιός. Αυτή ήταν η ανησυχία μου και τίποτα περισσότερο από αυτό» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά του, ο σκηνοθέτης υποστήριξε την επιλογή του στο ABC News λέγοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Κέβιν συμφώνησε να συμμετάσχει στην ταινία μου. Τον θεωρώ σπουδαίο ηθοποιό και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε». Δεν φαίνεται όμως να συμφωνεί μαζί του η Ρέντγκρεϊβ, για την οποία είχε διαρρεύσει πως θα συμμετείχε στην παραγωγή. Μάλιστα,  οι εκπρόσωποί της έσπευσαν να διαψεύσουν αυτή τη φήμη. «Το όνομα της Βανέσα Ρέντγκρεϊβ συμπεριλήφθηκε σε πρόσφατα άρθρα σχετικά με την επερχόμενη ταινία, "Ο Ανθρωπος που Ζωγράφισε τον Θεό". Ενώ έχουν γίνει συζητήσεις για το ενδεχόμενο της συμμετοχής της, επιβεβαιώνουμε ότι δεν θα εμφανίζεται στην ταινία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Κέβιν Σπέισι
Ο Κέβιν Σπέισι/ Φωτογραφία: AP Images

Πρόκειται, απλώς, για μια παρεξήγηση, ή μήπως η σπουδαία ηθοποιός αποφάσισε τελικά να προστατεύσει το όνομά της και να απεμπλακεί από μια συνεργασία που θα προκαλούσε αντιδράσεις; Η αλήθεια είναι πως, η είδηση για την επιστροφή του Σπέισι δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τα social media, μάλλον το αντίθετο.  Λίγοι επικρότησαν την επιλογή του Νέρο, οπότε το πιθανότερο είναι πως η Ρέντγρεϊβ κατάλαβε το αρνητικό κλίμα και αποφάσισε να «κρεμάσει» τον σύζυγό της, για να αποφύγει τα σχόλια. Μένει να δούμε ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του Νέρο, όμως, πλέον είναι σαφές πως τόσο το κοινό όσο και οι συνάδελφοι του Σπέισι δεν είναι πρόθυμοι να ξεχάσουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση, παρόλο που τελικά ο ηθοποιός αθωώθηκε από το δικαστήριο.

Θυμίζουμε πως περισσότεροι από 20 άνδρες ισχυρίστηκαν ότι είχαν δεχτεί  σεξουαλική παρενόχληση από τον ηθοποιό, όταν εργαζόταν στο Old Vic στο Λονδίνο μεταξύ 1995 και 2013, ενώ ο ηθοποιός Άντονι Ραπ ισχυρίστηκε ότι ο Σπέισι τον πλησίασε σεξουαλικά όταν εκείνος ήταν 14 ετών.





SHARE