κκορωνοϊός Αθήνα
Φωτογραφία: AP Images
02|04|2021 10:46
SHARE
ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Πώς θα λειτουργεί το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα -Στο τρίωρο με SMS, μια φορά την ημέρα


Από τη Δευτέρα ανοίγει ξανά το λιανεμπόριο.

Ανοίγει ξανά το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα, αποκλειστικά και με μόνο με ραντεβού και SMS στο 13032, το οποίο δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να βγουν στην αγορά, αυστηρά όμως για ένα τρίωρο και μόνο μία φορά το 24ωρο.

Οι μέθοδοι για τα ψώνια θα είναι δύο: Μέσω click in shop και μέσω click away.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Τετάρτης επισήμανε ότι από την προσεχή Δευτέρα θα επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων με τη χρήση ειδικού κωδικού, με SMS στο 13032, μόνο για μια φορά το 24ωρο και έως 3 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στο δεύτερο μήνυμα εντός της ίδιας ημέρας θα λαμβάνει αρνητική απάντηση.

Επίσης, θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop). Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες.

Ο καταναλωτής θα πρέπει πρώτα να κλείσει ραντεβού με το κατάστημα, στο οποίο θέλει να κάνει τις αγορές του. Αφού κλείσει ραντεβού για τις αγορές και λάβει SMS από το κατάστημα για την ώρα του ραντεβού, θα χρειαστεί να στείλει SMS στο 13032, πριν από την αναχώρησή του για τα καταστήματα. Στο SMS στο 13032 ο χρήστης αναγράφει μόνο το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας του. Η απάντηση που λαμβάνει σε περίπτωση έγκρισης είναι «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

Μέσα σε τρεις ώρες θα μπορεί να κάνει τις αγορές του σε οποιαδήποτε περιοχή εντός της Περιφέρειας όπου μένει, πηγαίνοντας στα ραντεβού του (μπορεί να κλείσει όσα ραντεβού θέλει για αγορές μέσα σε αυτό το τρίωρο) με την ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Στην επιλογή του click away οι αγορές θα γίνονται μόνο με κάρτα, όπως διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα:

Τα συνοικιακά καταστήματα

Τα μεγάλα καταστήματα-αλυσίδες, που δεν βρίσκονται όμως σε εμπορικό κέντρο

Οι μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών, ηλεκτρικών ειδών και άλλων

Τα πολυκαταστήματα που στο εσωτερικό τους δεν έχουν άλλα καταστήματα, δηλαδή δεν λειτουργούν σαν εμπορικά κέντρα

Κλειστά παραμένουν:

Shops in shops (κατάστημα εντός καταστήματος)

Outlets

Εμπορικά κέντρα

Εκπτωτικά χωριά





SHARE