κινητό με Google Lens
Φωτογραφία: Google Lens
05|10|2023 12:25
SHARE
GOOGLE LENS

Ο κόσμος μέσα από τον φακό του Google Lens -7 τρόποι με τους οποίους μπορεί να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη


Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, αποφασίζουμε να ανανεώσουμε την καθημερινότητά μας.

Να αποκτήσουμε νέες συνήθειες, να κάνουμε περισσότερες βόλτες στην πόλη, να δοκιμάσουμε νέες, πολύχρωμες συνταγές, να διακοσμήσουμε το σαλόνι μας με ατμοσφαιρικά κεριά ή να καλωσορίσουμε στο μπαλκόνι μας ένα όμορφο, καταπράσινο φυτό.

Ωστόσο, κάθε εξερεύνηση, χρειάζεται και τους κατάλληλους συμμάχους, τα κατάλληλα εργαλεία.

Ένα ηλιόλουστο πρωινό, στον feelgood χώρο του House124, η Google μας υποδέχτηκε με μια πρωτότυπη ιδέα -θα δημιουργούσαμε λαχταριστά vegan πιάτα με τη βοήθεια της Madame Ginger. Όμως, δεν αναγνωρίζαμε όλα τα υλικά στα πιάτα, ενώ θέλαμε να μάθουμε λεπτομέρειες για το δροσιστικό custom smoothie με φρούτα του πάθους που συνόδευε τη διαδικασία.

Το Google Lens, ο πρωταγωνιστής της εκδήλωσης, μας έλυσε τα χέρια. Ανοίγοντας το Google App (Android και iOS), φωτογραφίσαμε τα υλικά με την κάμερα του κινητού μας και βρήκαμε αμέσως διαθέσιμα όλα τα αποτελέσματα της Google για το λαχανικό ή το φρούτο που αναζητούσαμε. Στο μπαρ, το Google lens μετέφρασε αμέσως στα ελληνικά, με τη λειτουργία Translate, τα υλικά του smoothie, τα οποία αποθήκευσα στο κινητό μου.


Google Lens

Αν μέχρι σήμερα μια αναζήτηση στο Google μπορούσε να μας ανοίξει έναν απέραντο κόσμο πληροφοριών, ώστε να εμβαθύνουμε σε όσα γνωρίζουμε μόνο επιφανειακά, η λειτουργία του Google Lens πάει την αναζήτηση ένα βήμα παρακάτω -μας βοηθά να ανακαλύψουμε όσα δεν γνωρίζαμε καν.

Με το Lens μπορείτε να ψάξετε οτιδήποτε βλέπετε μέσα από την κάμερα του κινητού σας, να βγάλετε μια φωτογραφία ή ένα screenshot, ή να κάνετε long press σε μια εικόνα όταν είστε σε κάποια ιστοσελίδα και να σας εμφανιστούν επιπλέον οπτικά αποτελέσματα.


Google Lens


Δείτε μερικούς ακόμη τρόπους με τους οποίους το Google Lens (θα) κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη

Μάθετε περισσότερα για τα μέρη που βρίσκετε
Αν συναντήσετε ένα ενδιαφέρον κτίριο ή τοπόσημο που δεν αναγνωρίζετε, το Lens μπορεί να σας πει τι είναι αυτό, παρέχοντας μια σειρά από συνδέσμους με περισσότερες πληροφορίες. Πώς; Απλά πατήστε πάνω στο εικονίδιο της κάμερας στη γραμμή αναζήτησης (ή μέσα από την κάμερα του κινητού σας), πατήστε την επιλογή “Places” στο Lens και βάλτε την κάμερα να δει το κτίριο ή το τοπόσημο. Η εφαρμογή αμέσως θα αναγνωρίσει τι είναι αυτό που βλέπετε και θα σας παρέχει επιπλέον λειτουργίες όπως “Search Information", "Save place”, “Share” και πολλά άλλα.

Βελτιώστε τις κηπουρικές σας δυνατότητες
Αντίστοιχα, αν βρίσκεστε κάπου έξω ή στον κήπο σας, μπορεί να βρείτε κάποιο φυτό ή ζώο που δεν είστε ακριβώς σίγουροι τι είναι ή που να μη μπορείτε να το περιγράψετε επαρκώς με λέξεις. Το Lens μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που ψάχνετε και να μάθετε τα πάντα γύρω από αυτό – όπως π.χ. αν το συγκεκριμένο φυτό μπορεί να μεγαλώσει σε εσωτερικό χώρο.

Μεταφράστε σημάνσεις, μενού και πολλά άλλα σε πάνω από 100 γλώσσες
Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε, το Lens μπορεί να καλύψει οποιοδήποτε κενό δημιουργείται λόγω διαφορετικής γλώσσας. Με τη λειτουργία Translate, το Lens μπορεί να μεταφράσει κείμενα όπως μενού και πινακίδες, απλώς τραβώντας μια φωτογραφία ή απλώς εστιάζοντας με τη κάμερα στο κείμενο προς μετάφραση με το κινητό. Το Lens αυτόματα θα προχωρήσει σε μετάφραση του κειμένου και θα επικαλύψει το κείμενο με τη γλώσσα που θέλετε – κατευθείαν στην οθόνη του κινητού σας.

Google Lens

Βοήθεια με τα μαθήματα του σχολείου
Αν έχετε κολλήσει σε κάποιο μαθηματικό πρόβλημα, ή σε μια ερώτηση ιστορίας, θετικών επιστημών, κ.λπ., μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Homework” στο Lens, να βγάλετε μια φωτογραφία και το εργαλείο θα σας εμφανίσει διάφορους τρόπους για το πώς να λύσετε το πρόβλημά σας. Η λειτουργία “Homework” έχει τη δυνατότητα να σας βοηθήσει να λύσετε προβλήματα σε πολλές γλώσσες, αρκεί να ορίσετε τη γλώσσα που θέλετε να σας εμφανίζονται τα αποτελέσματα.

Ψωνίστε τα προϊόντα που σας τράβηξαν το μάτι
Όταν σερφάρετε με το κινητό και βλέπετε κάποιο προϊόν που θα θέλατε να αποκτήσετε – ένα νέο ζευγάρι παπουτσιών ή μια νέα κομψή τσάντα – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Lens για να βρείτε και να αγοράσετε αυτό που σας τράβηξε την προσοχή. Απλά κάντε screenshot και μετά επιλέξτε το με το Lens και θα σας εμφανιστεί μια σειρά από επιλογές με τρόπους αγοράς ή σημεία πώλησης. Το σύστημα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και όταν βρίσκεστε εν κινήσει στα μαγαζιά και βρείτε κάτι που σας αρέσει. Μια φωτογραφία με το Lens και θα σας εμφανιστούν διάφοροι τρόποι αγοράς από ψηφιακά καταστήματα.

Κάντε πολλαπλές και σύνθετες αναζητήσεις με το Multisearch
Το Multisearch στο Lens σας βοηθά να συνδυάσετε λέξεις και εικόνες ώστε να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Για παράδειγμα, μέσα από το Lens βγάζετε μια φωτογραφία τα παπούτσια που σας αρέσουν αλλά τα θέλετε σε μπλε χρώμα. Κάνοντας swipe up πατάτε “Add to Search”, μετά προσθέτετε τη λέξη «μπλε» και το Lens θα σας εμφανίσει παρόμοια παπούτσια στο χρώμα που θέλετε. Η εφαρμογή μπορεί να κάνει το ίδιο και για διάφορα σχέδια – π.χ. ένα ωραίο σχέδιο που βρήκατε σε μια μπλούζα και το θέλετε για κουρτίνες. Βγάζετε μια φωτογραφία τη μπλούζα, κάνετε swipe up, γράφετε τη λέξη «κουρτίνες» - και ιδού!

Απελευθερώστε τη δημιουργικότητα σας με το Lens και το Bard
Μπορείτε να ανεβάσετε εικόνες μαζί με κείμενο στις συνομιλίες σας με το Bard, για να ενισχύσετε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας με εντελώς νέους τρόπους, φέρνοντας τη δύναμη του Google Lens στο Bard, ξεκινώντας από τα Αγγλικά. Για παράδειγμα μπορείτε να δείξετε μια εικόνα από ένα νέο ζευγάρι παπουτσιών στο Βard που βρήκατε στις διακοπές σας και να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε το Bard για προτάσεις για το πώς να δέσετε τα σανδάλια σας για ένα νέο look, και μετά να συνεχίσετε την έρευνα σας στο Search – με το κουμπί Google It – και να ανακαλύψετε σειρά από προϊόντα σε ηλεκτρονικά καταστήματα από όλο το διαδίκτυο.

SHARE