challenge russian film
Φωτογραφία: Twitter/ @Anton Shkaplerov
19|11|2021 14:00
SHARE
ΣΙΝΕΜΑ

Η πρώτη ταινία στο διάστημα θα είναι ρωσική


Η πρώτη ταινία στο διάστημα είναι πλέον γεγονός και τα εύσημα ανήκουν στους Ρώσους,  που πρόλαβαν την αμερικανική ομάδα του Έλον Μασκ με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ.

Το διαστημόπλοιο Σογιούζ MS-18, που μετέφερε την πρωταγωνίστρια Γιούλια Περεσίλντ, τον σκηνοθετη Κλιμ Σιπένκο και τον κοσμοναύτη Όλεγκ Νοβίτσκι, προσγειώθηκε στις στέπες του Καζακστάν την  17η Οκτωβρίου στις 04:36, όπως προβλεπόταν, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία. Η Roscosmos με ανάρτησή της στο Τwitter ενημέρωσε ότι και οι τρεις τους νιώθουν πολύ καλά.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν έδωσε από την πλευρά του στη δημοσιότητα, φωτογραφίες της ομάδας του καθ’ οδόν προς τον τόπο της προσγείωσης με δέκα ελικόπτερα. Μάλιστα, πλάνα που κατέγραψε η ρωσική κρατική τηλεόραση από τη στιγμή της προσγείωσης στη στέπα με αλεξίπτωτα, θα χρησιμοποιηθούν  στην ταινία, σύμφωνα με το BBC.

Η 37χρονη ηθοποιός Γιούλια Περεσίλντ και ο 38χρονος σκηνοθέτης Κλιμ Σιπένκο είχαν απογειωθεί στις 5 Οκτωβρίου από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, μαζί με τον έμπειρο κοσμοναύτη Άντον Σκαπλέροφ και παρέμειναν στον διαστημικό σταθμό για δώδεκα μέρες. Η ταινία τους, που φέρει τον προσωρινό τίτλο «The Challenge» («Η Πρόκληση») αφορά μια χειρουργό, που μεταβαίνει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με αποστολή να σώσει τη ζωή ενός κοσμοναύτη.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός δέχεται την επίσκεψη απλών πολιτών. Μην ξεχνάμε πως ήδη τον έχουν επισκεφτεί  πλούσιοι επιχειρηματίες ως διαστημικοί τουρίστες. Είναι όμως η πρώτη φορά που ο σταθμός χρησιμοποιήθηκε ως κινηματογραφικό στούντιο.

Σύμφωνα με το Variety οι προετοιμασίες του ρώσικου συνεργείου έγιναν με πολύ εντατικούς ρυθμούς μέσα στο 2021, με την πρωταγωνίστρια της ταινίας να δηλώνει: «Αν φοβάσαι τους λύκους τότε δεν θα πρέπει να πηγαίνεις στο δάσος. Δεν υπάρχει χρόνος για φόβο». Με την επιστροφή της ομολόγησε πως αισθάνεται λυπημένη, γιατί αυτή  η  πρωτόγνωρη εμπειρία κράτησε πολύ λίγο.

Η Ρωσίδα ηθοποιός, εκτός από τα τυπικά προσόντα για τον ρόλο, είναι γνωστή από τη συμμετοχή της στο «The Edge» του Αλεξέι Ούτσιτελ, υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα, αλλά και τον ρόλο της στο «In the Fog» του Σεργκέι Λοζνίτσα το 2012. Έχει παίξει σε πολλές ρωσικές σειρές και πατριωτικές πολεμικές ταινίες. Μια από αυτές ήταν για τη Μάχη της Σεβαστούπολης, όπου υποδύθηκε τη Λουντμίλα Παβλιτσένκο, μια νεαρή Σοβιετική, η οποία εντάχθηκε στον Κόκκινο Στρατό και έγινε ξακουστή ως ελεύθερη σκοπεύτρια.

Η διαστημική αποστολή πραγματοποιήθηκε  την ίδια περίοδο που ο Γουίλιαμ Σάτνερ, ο 90χρονος ηθοποιός του «Star Trek», επιβιβάστηκε σε πύραυλο της εταιρείας Blue Origin, του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Τώρα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχουν ξεκινήσει ήδη οι προετοιμασίες για την ταινία της SpaceX, αλλά προφανώς μετά από αυτή την ήττα των ΗΠΑ σε αυτή τη διαστημική κούρσα  το πιθανότερο είναι πως πολύ σύντομα  θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Αυτό που ξέρουμε προς το παρόν είναι ότι τα γυρίσματα της αμερικανικής αποστολής θα γίνουν μέσα σε σκάφος κι όχι στον σταθμό.





SHARE