07|07|2021 10:00
SHARE
THΛΕΟΡΑΣΗ

«We the People»: Το νέο μιούζικαλ του ζεύγους Ομπάμα στο Netflix


Ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ βρίσκονται πίσω από μια νέα σειρά κινουμένων σχεδίων, που έχει εξασφαλίσει η δημοφιλής πλατφόρμα του Netflix.

Οι Ομπάμα στην εν λόγω σειρά, που τιτλοφορείται «We the People», συμμετέχουν ως  excecutive producers και ο βασικός λόγος αυτής της απόφασης είναι, όπως έχουν δηλώσει, πως ήθελαν να μεταδώσουν στο κοινό -και δη στους νέους και στα παιδιά- κάποια μηνύματα σχετικά με το αστικό δίκαιο.

Στο καθένα από τα δέκα επεισόδια της σειράς -όλα έχουν τη μορφή βίντεο κλιπ και τα δημιούργησε η σεναριογράφος Chris Nee-, ένας γνωστός καλλιτέχνης διηγείται μια ιστορία με τη βοήθεια της μουσικής. Έτσι το κάθε επεισόδιο έχει το δικό του πρωτότυπο τραγούδι από τους Μπίμπι Ρέτζα, Τζανέλ Μονά, Άνταμ Λάμπερτ και Άντρα Ντέι έως τους H.E.R,  Λιν-Μάνουελ Μιράντα κ.ά, ενώ θα εμφανιστεί και η ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν, που συγκίνησε στην ορκωμοσία του Μπάιντεν, η οποία θα παρουσιάσει τα ποιήματά της μέσα από αυθεντικά τραγούδια και συνθέσεις.

Τα τραγούδια έχουν ιδιαίτερη απήχηση στις μικρότερες ηλικίες και οι δημιουργοί θέλουν να παροτρύνουν τη νέα γενιά να αναλάβει δράση, αλλά και να ενημερωθεί για βασικά θέματα, όπως το εκλογικό σύστημα, ή οι φόροι, που συνήθως θεωρούνται σπαζοκεφαλιές.

Πιο συγκεκριμένα, η βραβευμένη με Grammy και Όσκαρ HER ανοίγει τη σειρά με το «Change», που αποτυπώνει ποιητικά τη δύναμη που έχει ένα άτομο να κάνει τη διαφορά. «Μπορώ να κάνω τη διαφορά, αν δεν ξέρω καν πώς;» λέει με τη μελωδική φωνή της και αναρωτιέται αν μπορεί να προτρέψει τους ακροατές να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, υπενθυμίζοντας ότι η ψήφος τους μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Μέσω του «All Rise», η υποψήφια για Όσκαρ Άντρα Ντέι μιλάει για βασικές δικαστικές υποθέσεις που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην αμερικανική ιστορία. Το «All Rise» είναι ένας ύμνος, που με τον πιασάρικο ρυθμό του φέρνει στο προσκήνιο το θέμα της δικαιοσύνης, το οποίο μετά από τη δολοφονία του Φλόιντ στις Η.Π.Α., θεωρείται μείζονος σημασίας.

Άλλο παράδειγμα είναι αυτό της Bebe Rexha, η οποία με το pop τραγούδι «American Citizen» δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο καθένας από τη στιγμή που γεννιέται είναι «Αμερικανός πολίτης». Αυτό το επεισόδιο δείχνει πώς η χώρα είναι χτισμένη στην ουσία από τους μετανάστες, οπότε αποτελεί μια κραυγή κατά του ρατσισμού.





SHARE