ζελένσκι
Φωτογραφία: AP Images
ΟΣΚΑΡ

Θα βγει ο Ζελένσκι στα Όσκαρ;


Η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, που θα γίνει την Κυριακή 27 Μαρτίου στο Dolby Theater, όπως ήδη έχει διαρρεύσει, θα έχει έντονο αντιπολεμικό κλίμα, με πολλούς από τους διάσημους σταρ να ετοιμάζουν λόγους συμπαράστασης για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, που εδώ και έναν μήνα δέχεται τη ρωσική εισβολή.

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι δεν είναι καθόλου απίθανο στη σημαντική κινηματογραφική βραδιά να εμφανιστεί και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, που στο παρελθόν ήταν και ο ίδιος ηθοποιός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «New York Post» οι υπεύθυνοι της Τελετής αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρέμβει ο Ζελένσκι, αν και αυτό που προβληματίζει τους παραγωγούς είναι κατά πόσο η βραδιά πρέπει να έχει τόσο έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά. Με τη σειρά της και η «Daily Mail» θεωρεί αρκετά πιθανό το σενάριο της παρέμβασης.

Οι διοργανωτές, όμως, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, είτε επιβεβαιώνοντας είτε διαψεύδοντας τις φήμες. Το ABC πάντως, το δίκτυο που θα μεταδώσει την τελετή απονομής, από την πλευρά του υποστηρίζει θερμά την εμφάνιση Ζελένσκι.

Αν ο τώρα ο Ουκρανός Πρόεδρος τελικά δώσει το παρόν, αυτό μάλλον θα γίνει είτε με μια ομιλία σε live σύνδεση ή με βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Αυτό που θεωρείται σίγουρο προς ώρας είναι πως η ουκρανικής καταγωγής ηθοποιός Mίλα Κούνις, η οποία συγκέντρωσε 35 εκατομμύρια δολάρια για τους πρόσφυγες με τον σύζυγό της Άστον Κούτσερ, θα κάνει μια δήλωση για τον πόλεμο.

Επίσης, μία από τις οικοδέσποινες της βραδιάς, η Έιμι Σούμερ, έχει εκφράσει δημόσια τη θέση της και τηστήριξή της στην Ουκρανία. «Νομίζω ότι είναι μια τεράστια ευκαιρία να σχολιάσουμε κάποια πράγματα. Δεν φοβάμαι καθόλου να αγγίξω το θέμα του πολέμου, αλλά δεν είμαι παραγωγός της τελετής και δεν αποφασίζω» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.  Μάλιστα στην εκπομπή της Ντρου Μπάριμπορ, όπου εμφανίστηκε με τις άλλες δύο παρουσιάστριες της βραδιάς, τη Ρεγγίνα Χολ και τη Γουάντα Σάικς, είπε: «Θέλω να βρω έναν τρόπο να έχουμε τον Ζελένσκι, είτε δορυφορικά, είτε μαγνητοσκοπημένα. Πιστεύω ότι τα μάτια όλων θα είναι στραμμένα στο Όσκαρ, οπότε θα ήταν μία καλή ευκαιρία να πει κάποια πράγματα».





SHARE