Μεταπτυχιακό στον ΑΚΤΟ

Αν σκέφτεσαι το Μετά, Μεταπτυχιακό στον ΑΚΤΟ!

O AKTO αποτελεί τον μοναδικό εκπαιδευτικό οργανισμό στην Ελλάδα, που προσφέρει τέσσερα καινοτόμα διακλαδικά/διεπιστημονικά Μεταπτυχιακά Προγράμματα με εξειδίκευση στο Art & Design. Τα προγράμματα λειτουργούν σε συνεργασία με το κρατικό βρετανικό πανεπιστήμιο Middlesex University London και οδηγούν στους διεθνώς αναγνωρισμένους πανεπιστημιακούς τίτλους Master of Arts.

Η απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, πέρα από την αναβάθμιση γνώσεων, προσφέρει στον υποψήφιο προνόμια και δυνατότητες που ενδυναμώνουν το βιογραφικό και τη θέση του στην Αγορά Εργασίας. Η δημιουργία ενός ισχυρού portfolio, η περαιτέρω ανάπτυξη της κριτικής σκέψης δίπλα στην κορυφαία Ακαδημαϊκή Ομάδα και η απόκτηση εξειδικευμένων δεξιοτήτων, θωρακίζουν τον μεταπτυχιακό απόφοιτο του ΑΚΤΟ, και του “ανοίγουν” δρόμους για ακαδημαϊκή & επαγγελματική ανέλιξη.

Στον ΑΚΤΟ προσφέρονται τα εξής Μεταπτυχιακά Προγράμματα:

MΑ in Design

Αποτελεί το μοναδικό μεταπτυχιακό στο Design με διακλαδικό χαρακτήρα σε όλη την Ευρώπη. Λειτουργεί από το 2003 και οδηγεί στην απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σε μία από τις εξής 4 κατευθύνσεις:

> Digital Spaces & Interactive Media

> Visual Communication

> Urban Vision & Interior Architecture

> Sustainability & Product Innovation

Στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα εξελιχθείτε επαγγελματικά, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις σας με θεωρίες αιχμής που αφορούν στην ανάπτυξη του σύγχρονου design. Αναζητώντας πάντα τη γόνιμη ερευνητική αντίληψη, ενθαρρύνουμε την καινοτομία και τη νέα σκέψη. Ενθουσιαζόμαστε με τις ιδέες που προκαλούν ριζικές αλλαγές επηρεάζοντας άμεσα την καθημερινή πραγματικότητα αλλά και το μέλλον. Προσβλέπουμε στο design που δίνει λύσεις στον κόσμο μας με γνώμονα το κοινωνικό όφελος, την οικολογική δημοκρατία και τη βιωσιμότητα.

MΑ in Fine Art

Ο ΑΚΤΟ προσφέρει το πιο ολοκληρωμένο Κολεγιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Καλών Τεχνών στην Ελλάδα.

Το MA in Fine Art εξετάζει ποικίλους τομείς που αφορούν στις Καλές Τέχνες. Μελετά τα Εικαστικά ως Δημιουργική Έκφραση & ως Μέσο Οπτικής Επικοινωνίας καθώς και τη σχέση τους με τα άλλα Οπτικά Μέσα.  Εμβαθύνει σε σύγχρονους τρόπους Παρουσίασης (φεστιβάλ, γκαλερί, μουσεία, εκδότες κ.ά.) καθώς και στις Νέες Τεχνολογίες της Εικόνας, στη Διαχείριση Εικαστικών (management, budgeting, επικοινωνία & marketing) αλλά και σε Νομικά Θέματα (ηθική και δεοντολογία του μέσου, πνευματικά δικαιώματα). 

MA in Fashion Brand Communication & Styling

Πρόκειται για το μοναδικό μεταπτυχιακό στην Ελλάδα, που εξειδικεύεται στη Μόδα! Στοχεύει στην κατανόηση των σύγχρονων απαιτήσεων ενός Fashion Brand δίνοντας, παράλληλα, έμφαση στον διαρκώς εξελισσόμενο τομέα του Styling. Ένα δυναμικό εργαστήρι καινοτομίας, στο οποίο “γεννιούνται” in vitro νέα δημιουργικά πεδία, πρωτότυπες ιδέες, δίκαια και κυρίως ανθρώπινα εργαλεία επικοινωνίας για να βρουν εφαρμογή in vivo.

Το μεταπτυχιακό MA in Fashion Brand Communication & Styling μελετά τα εξής πεδία:

> Brand Strategy & Communication (fashion marketing, digital media, fashion PR)

> Visual Communication in Fashion

> Το Styling ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικοπολιτικού & πολιτισμικού πλαισίου (νέοι τρόποι, νέες τεχνικές και τεχνολογίες)

> Φωτογραφία Μόδας & Styling (collections, personal, θέατρο, κινηματογράφος, video clip, visual merchandising)

> Προβολή – παρουσίαση (περιοδικά, εκδόσεις, social media, fashion blogging)

MA in Art & Education

Είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό στην Ελλάδα, που ειδικεύεται στη Διδακτική των Εικαστικών Τεχνών! Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό έρχεται να απαντήσει στην αυξανόμενη ανάγκη εξειδίκευσης σε ζητήματα διδακτικής των εικαστικών τεχνών στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα και εξετάζει:  

> Το παιδικό σχέδιο ως εκπαιδευτικό εργαλείο

> Σύγχρονα ζητήματα όπως η κυριαρχία του οπτικού πολιτισμού και η πολυπολιτισμικότητα

> Εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας μέσω της χρήσης ΤΠΕ, οπτικοακουστικών και ψηφιακών μέσων

> Την σύνδεση θεωρίας και πράξης κυρίαρχων καλλιτεχνικών εκπαιδευτικών πρακτικών

> Δεξιότητες στην ακαδημαϊκή έρευνα

O ΑΚΤΟ προσφέρει 50% Υποτροφία σε όλους τους ενεργούς εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε απόφοιτους παιδαγωγικών τμημάτων και σχολών Καλών Τεχνών. Ισχύει για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Αναγνωρίζοντας τις παιδαγωγικές προκλήσεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης, ο AKTO επιλέγει εύχρηστες μεθόδους και σύγχρονα μοντέλα σχεδιασμού διδασκαλίας και παρέχει στον κάθε σπουδαστή μία σειρά από εργαλεία για να διευκολύνει την εκπαιδευτική διαδικασία. Οι σπουδαστές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων λαμβάνουν λογαριασμό στο Virtual Learning Environment (VLE) της Microsoft Office 365, καθώς και δωρεάν παροχή του Adobe Creative Suite & του Autodesk CAD 2D/3D design software για τον προσωπικό τους Η/Υ.

Επιπλέον, όλα τα Master στον ΑΚΤΟ λειτουργούν με την επιλογή Full Time ή Part Τime Φοίτησης.

Για όσα ονειρεύεσαι, μη συμβιβάζεσαι! Εξέλιξε τις σπουδές σου στον ΑΚΤΟ και ζήσε την Κορυφαία Σπουδαστική Εμπειρία!