Έχω μεγαλώσει σε ένα σπίτι με ακαταμάχητες μυρωδιές από παραδοσιακά φαγητά και μπαχάρια, ενώ οι εικόνες που θυμάμαι έντονα από την παιδική μου ηλικία είναι τη γιαγιά να ζυμώνει ψωμί, να φτιάχνει πίτες για κάθε περίσταση αλλά και αφράτα κέικ και μπισκότα, για να τα συνοδεύσουμε με το γάλα ή να τα πάρουμε μαζί στο σχολείο.
Μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα πόση μεγάλη σημασία παίζουν οι παιδικές αναμνήσεις στη μετέπειτα πορεία μας. Γιατί οι συνταγές που φτιάχνεις μόνη σου με μπόλικη αγάπη και μεράκι έχουν τα καλύτερα υλικά. Όταν δε, βρεις την ιδανική πρώτη ύλη, τότε μια και μόνο μπουκιά φτάνει για να σου χαρίσει τα πιο μοναδικά συναισθήματα.
Μέχρι πρόσφατα, πίστευα πως η μαγειρική μπήκε δυναμικά στην καθημερινότητά μου όταν έγινα μαμά, αλλά γυρίζοντας το χρόνο πίσω, πάντα με θυμάμαι στην κουζίνα να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και να δοκιμάζω τις καινούριες τάσεις. Αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι να παντρεύω κλασικές συνταγές με νέες τεχνικές και υλικά. Γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να απογειώσει τη γεύση και εσύ να κλέψεις τις εντυπώσεις, χωρίς να έχεις περάσει ατελείωτες ώρες στην κουζίνα.
Σε μια τέτοια μαγειρική μου αναζήτηση, λοιπόν, αποφάσισα να αντικαταστήσω το κλασικό αλεύρι με αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου.
Ήταν ένα απόγευμα όπως όλα τα υπόλοιπα, όταν με πιάνει ξαφνικά ο μαγειρικός μου οίστρος. Αποφάσισα, λοιπόν, να φτιάξω ψωμί, μόνο που, αντί για το αλεύρι που έβαζα συνήθως, έβαλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη Μύλοι Αγίου Γεωργίου. Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε, όπως και την οικογένεια μου, καθώς δεν είχε χάσει τίποτα από τη γεύση του.
Το εξαιρετικό μείγμα από ρυζάλευρο, καλαμποκάλευρο και άμυλο πατάτας, εγγυάται σίγουρο αποτέλεσμα σε κάθε δημιουργία. Το σημαντικότερο; Δεν έχει ίχνος γλουτένης!