Φωτογραφία: Shutterstock
Ταβέρνα μετά την παραλία / Φωτογραφία: Shutterstock
ΕΞΟΔΟΣ

Το καλύτερο φαγητό μετά την παραλία -5 μαγαζιά με νόστιμους μεζέδες για μετά τις βουτιές


Το φαγητό μετά την παραλία το αγαπάμε λίγο παραπάνω, καθώς με αυτόν τον τρόπο κλείνει γλυκά η Κυριακή και ό,τι προκύψει από Δευτέρα μοιάζει πιο εύκολα διαχειρίσιμο.

Οι βουτιές στις παραλίες της Αττικής αλλά και σε κοντινά μέρη έχουν ξεκινήσει, οπότε σας προτείνουμε ταβερνάκια με θέα τη θάλασσα ή και όχι που θα ευχαριστηθείτε το φαγητό σας με την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Βελανιδιά

Η λίστα αυτή ξεκινά με μία από τις καλύτερες ταβέρνες. Σε περίπτωση που βρεθείτε σε κάποια παραλία της Κορίνθου ή πέριξ των Λουτρών της Ωραίας Ελένης, πάρτε το αυτοκίνητο και κατευθυνθείτε στο Στεφάνι Κορινθίας. Εκεί, στέκει εδώ και χρόνια η Βελανιδιά. Κρέατα λουκούμι, χρυσαφένιες πατάτες και νόστιμες αλοιφές.

Ταβέρνα Βελανιδιά

Στεφάνι, Κορινθίας

Θόδωρος και Ελένη

Γι’ αυτό το φημισμένο ταβερνάκι στα Λεγραινά έχουν γραφτεί πολλά. Πρόκειται για ένα στέκι που όταν πρωτοάνοιξε στη δεκαετία ‘80 άρχισε να διαδίδεται από στόμα σε στόμα. Η ταβέρνα «Θόδωρος και Ελένη» φημίζεται για τα ψάρια της και τα αχνιστά μύδια σε δύο παραλλαγές: με σκόρδο και κρασί Ροδίτη και με φέτα και ρίγανη.

Λεωφ. Λεγραινών, Σούνιο

Μαρίδα

Λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τον Θόδωρο και την Ελένη, υπάρχει από το 1930 η θρυλική Μαρίδα. Πρόκειται για φημισμένη ταβέρνα της περιοχής η οποία δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ. Ξεκίνησε ως καφενείο για τους κυνηγούς της περιοχής, καθώς όμως τα χρόνια περνούσαν ανταποκρίθηκε στο γεγονός ότι άρχισε να γίνεται προορισμός. Εδώ, θα απολαύσετε ψαράκι -ό,τι φέρει η ψαριά και θεϊκό γαύρο μαρινάτο.

64,5 χλμ. Παραλιακή Αθηνών-Σουνίου, Λεγραινά

Χριστόφορος

Ο Χριστόφορος στα Καλύβια μετράει 53 χρόνια παράδοσης σερβίροντας ελληνικό φαγητό. Οι μερίδες είναι μεγάλες και χορταστικές, όπως τις θυμούνται οι millenials, όταν έβγαιναν με τους γονείς τους. Απολαύστε παϊδάκια και κοκορέτσι λουκούμι.

Μιχάλη Καλαβρυτινού 11, Καλύβια

Napul’è

Για το τέλος κρατήσαμε κάτι διαφορετικό και αναμφισβήτητα εξαιρετικό. Εάν είστε από εκείνους που δεν προτιμούν κρέας ή ψάρι για μετά την παραλία, και επιθυμήσατε ιταλικό, τότε το Napul’è είναι για εσάς! Η Μάγκυ Ταμπακάκη, που γνωρίσαμε στο Master Chef, και ο σύζυγος της, Φραντσέσκο Γκρανάτα, έχουν δημιουργήσει ένα εστιατόριο που αναδεικνύει την παραδοσιακή ναπολιτάνικη κουζίνα. Δοκιμάστε νιόκι και πίτσα με φουσκάλες και μοναδικής ποιότητας υλικά. Η αλήθεια είναι ότι αν δοκιμάσετε την πίτσα του Napul’è δύσκολα θα ξαναφάτε άλλη…





SHARE