Η παράδοση θέλει την 25η Μαρτίου να τρώμε μπακαλιάρο και μάλιστα με σκορδαλιά. Στην ουσία πρόκειται για τη μέρα που λόγω του εορτασμού της Θεοτόκου, γινόταν ένα μικρό διάλειμμα από τη νηστεία της Σαρακοστής και οι πιστοί είχαν το ελεύθεροι να φάνε λίγο ψάρι.
Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μπακαλιάρος έφτασε στο ελληνικό τραπέζι περίπου τον 15ο αιώνα και καθιερώθηκε άμεσα ως το εθνικό φαγητό της συγκεκριμένη μέρας, επειδή ήταν μια οικονομική λύση, ειδικά ο παστός. Επειδή όμως το συγκεκριμένο πιάτο δεν είναι και το πιο εύκολο, αν θέλετε φυσικά να τον φτιάξετε σωστά, να είναι τραγανός και χρυσαφένιος δηλαδή, εμείς σας προτείνουμε αγαπημένα στέκια που θα σας το φέρουν στο σπίτι για να γλιτώσετε την φασαρία, χωρίς να στερηθείτε την απόλαυση.
Το Ψαροκόκκαλο της Άννας
Η Άννα Σπηλιώτη, με τον σύζυγό της Φανούρη και με την κόρη της Σύλια, είναι γνωστό ότι αγαπούν το καλό ψάρι, που είναι πάντα βγαλμένο κατευθείαν από τον αφρό της θάλασσας. Ειδικά για τη μέρα -για να κρατήσουμε την κουζίνα μας καθαρή- με ένα τηλεφώνημα θα σας παραδώσουν μπακαλιαράκια με σκορδαλιά στον χώρο σας. Μην παραλείψετε όμως και το χαρακτηριστικό πιάτο του εστιατορίου, τα παϊδάκια καβουριού στη σχάρα σε κάρβουνα, τέλεια καθαρισμένα και ψημένα από την Άννα.
Τσακάλωφ και Βίκτωρος Ουγκώ, Κερατσίνι, 21 0432 3010