Πολλά πράγματα που πετάμε στην κουζίνα κατά τη διάρκεια της μαγειρικής -αυξάνοντας αλόγιστα τον όγκο των σκουπιδιών μας- είναι θησαυροί που κρύβουν γεύση και μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τη μαγειρική σου.
Είναι μερικές λεπτομέρειες σε υλικά που μπορούν να βελτιώσουν τη γεύση των πιάτων σου χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα, θα κάνεις οικονομία και θα βοηθήσεις στο τεράστιο πρόβλημα του food waste.
Ακολούθησε με στο Instagram για συνταγές και μαγειρικά tips κάθε μέρα
Tο νερό από τα μακαρόνια
Το νερό που βράζεις τα μακαρόνια δεν πρέπει να καταλήγει στο νεροχύτη. Είναι αλατισμένο νερό που έχει πάρει όλο το άμυλο από τα ζυμαρικά και μπορεί να δέσει από μια απλή σάλτσα τομάτας μέχρι μια γαριδομακαρονάδα. Μπορείς ακόμα να το χρησιμοποιήσεις για να βράσεις ρεβίθια και να κάνεις μια απόλυτα μελωμένη ρεβιθάδα. Είναι επίσης το μυστικό μου για χυλωμένη φασολάδα.
Tο σκληρό περίβλημα της παρμεζάνας
Όχι δεν τρώγεται! Είναι όμως ιδανικό για να αρωματίσει ζωμούς λαχανικών, σούπες ή σάλτσα τομάτας. Πάντα να κρατάς το περίβλημα της παρμεζάνας στην κατάψυξη και να το αξιοποιείς στις μαγειρικές σου για πιο πλούσια γεύση. Σε μια απλή σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, μπορείς να προσθέσεις αυτό το κομμάτι της παρμεζάνας από την αρχή του βρασμού και να πολλαπλασιάσεις τη γεύση.