Πεντανόστιμο κέικ λαδιού
Φωτογραφία: Shutterstock
25|02|2024 09:00
SHARE
ΜΥΣΤΙΚΑ

Τα 6 μυστικά για να βγει το κέικ αφράτο -Το υλικό που δεν περιμένεις


Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα αφράτο και λαχταριστό κέικ.

Μπορεί οι συνταγές να είναι πολλές, ένα κέικ όμως για να γίνει αφράτο, να φουσκώσει και να γίνει νόστιμο προϋποθέτει, όχι μόνο συγκεκριμένα υλικά αλλά και συγκεκριμένα βήματα κατά την εκτέλεση.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε μπει στην κουζίνα και το αποτέλεσμα μας έχει απογοητεύσει, τι κάνουμε όμως λάθος και ποια είναι τα βήματα που εξασφαλίζουν το τέλειο αποτέλεσμα;

Παρακάτω έχουμε 6 συμβουλές και μυστικά που θα σας κάνουν το κέικ σας αφράτο.

Τα μυστικά για να βγει το κέικ σας αφράτο

Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες της συνταγής

Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες ψησίματος αλλά και μην πειραματίζεστε με τα υλικά και τις υφές. Η ζαχαροπλαστική διαφέρει από τη μαγειρική και η ακρίβεια παίζει καθοριστικό ρόλο. Χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα σκεύη μέτρησης και καλό θα ήταν να έχετε μια ζυγαριά ακριβείας.

Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου συνέχεια

Μια παγίδα είναι σίγουρα το να ανοίγετε το φούρνο σας πολλές φορές για να ελέγξετε το κέικ. Με τον τρόπο αυτό θα χάσετε θερμότητα, η οποία θα βλάψει το χρόνο ψησίματος και δεν βοηθά το κέικ να φουσκώσει. Είναι επίσης καλύτερο να μην ανοίξετε καν το φούρνο σας μέχρι και το τελευταίο 10λεπτο.

Φωτογραφία: Shutterstock

Τα υλικά πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου

Για να βρει το κέικ αφράτο φροντίστε τα συστατικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ιδίως το βούτυρο. Βγάλτε τα από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία.

Μην διπλασιάζετε τα υλικά

Για να εξασφαλίσετε την καλύτερη γεύση και υφή, μην διπλασιάζετε ποτέ τα υλικά μιας συνταγής κέικ. Κατά πάσα πιθανότητα το κέικ δεν θα φουσκώσει σωστά και δεν θα γίνει αφράτο.

Το γιαούρτι

Τα περισσότερα κέικ γιαουρτιού γίνονται με απλό γιαούρτι, το οποίο είναι λάθος. Αντ 'αυτού, τα καλύτερα κέικ γιαουρτιού παρασκευάζονται με υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα ώστε να έχουν μια απαλή και αφράτη υφή. Αν χρησιμοποιήσετε γιαούρτι με περισσότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά, θα φτιάξετε ένα αέρινο και αφράτο κέικ ιδανικό για κάθε γιορτή.

Φωτογραφία: Shutterstock

Το μυστικό συστατικό, η μαγιονέζα

Όπως αναφέρεται στο Baking Like a Chef, η μαγιονέζα είναι ένα συστατικό που χαρίζει τέλεια υγρή υφή στα κέικ. Η μαγιονέζα έχει λάδι και αυγά που βρίσκονται ήδη στη λίστα συστατικών για ένα υγρό κέικ, δεν είναι λοιπόν περίεργο το γιατί βελτιώνει την υφή τους.

Η μαγιονέζα είναι το μυστικό συστατικό για τέλεια κέικ σοκολάτας, καθώς γίνονται σφιχτά. Κάνει επίσης ένα συσκευασμένο κέικ υγρό και δίνει υγρασία στο ψίχουλο του κέικ. Επιπλέον, το ξύδι στη μαγιονέζα ενισχύει τη γεύση και παρατείνει τη «διάρκεια ζωής» του κέικ. Παραδόξως, δεν θα εντοπίσετε ποτέ τη γεύση της μαγιονέζας στο κέικ! Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με μαγιονέζα ή να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας στο χτύπημα.

SHARE