Αφράτα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας
Φωτογραφία: Shutterstock
29|07|2023 09:00
SHARE
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Αφράτα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας -Εύκολα και λαχταριστά, τόσο τέλεια σαν της γιαγιάς


Τα κεφτεδάκια είναι το τέλειο πιάτο για τα οικογενειακά τραπέζια ενώ οι συνταγές που υπάρχουν ποικίλουν.

Με μια έρευνα ανακαλύψαμε την πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για αφράτα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα.

Ζουμερά και τραγανά απ’έξω οι γεύση τους είναι αρωματική ενώ με την κόκκινη σάλτσα «δένουν» εκπληκτικά δημιουργώντας το ιδανικότερο αποτέλεσμα. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με ρύζι ή πατάτες και μια σαλάτα στο κέντρο του τραπεζιού.

Η συνταγή για κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας σαν της γιαγιάς είναι από τον chef Πέτρο Συρίγο και πρόκειται για την ωραιότερη και ευκολότερη συνταγή που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Αφράτα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας -Εύκολα και λαχταριστά, τόσο τέλεια σαν της γιαγιάς

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 αβγό
  • 2 ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο δυόσμο
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. κύμινο (προαιρετικά)
  • λάδι για τηγάνισμα

Για την σάλτσα τομάτας:

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 150 ml κρασί λευκό
  • 4 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
  • 500 ml χυμό τομάτας
  • 1 κ.τ.σ ζάχαρη
  • 500ml χλιαρό νερό
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 10-15 φυλλαράκια δυόσμο
  • Θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο

Εκτέλεση

Για τον κιμά:

Ζητάμε απ’ τον χασάπη μας να μας περάσει τον κιμά δυο φορές απ’ την μηχανή.

Τρίβουμε τα κρεμμύδια στο μούλτι, τις ντομάτες στον τρίφτη.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το αυγό, το τριμμένο σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο.Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο μπολ.

Βάζουμε στο μούλτι το μπαγιάτικο ψωμί και το προσθέτουμε κι αυτό στο μπολ και αλατοπιπερώνουμε.Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μας και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Αυτό βοηθάει γιατί θα δέσει ωραία ο κιμάς και θα τραβήξει όλα τα αρώματα.Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα περνάμε από αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.Βάζουμε σε χαρτί να στραγγίσουν.

Για την σάλτσα ντομάτας:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό και τον ζωμό λαχανικών.Αφήνουμε να πάρει βράση και βράζουμε για 20 λεπτά.Προσθέτουμε, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, μπουκοβο, θυμάρι και στο τέλος ψιλοκομμένο δυόσμο.Βάζουμε τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τομάτας και βράζουμε για 2-3 λεπτά.





SHARE