fbpx Δεν έχεις ξαναδοκιμάσει τόσο αφράτα και νόστιμα ψωμάκια -Με κρέμα τυριού, γίνονται πανεύκολα | BOVARY
Ρολάκια ψωμιού σε ταψί
Μαλακά, λαχταριστά, ατομικά ψωμάκια /Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE
ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ

Δεν έχεις ξαναδοκιμάσει τόσο αφράτα και νόστιμα ψωμάκια -Με κρέμα τυριού, γίνονται πανεύκολα


Μπορεί να μετράμε αντίστροφα για την χαλάρωση των μέτρων, ωστόσο, κάποιες συνήθειες που αποκτήσαμε στο σπίτι, μπορούμε να τις διατηρήσουμε και μετά.

Πέρα από τα μέτρα προστασίας, το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών και την προσωπική μας υγιεινή, ασχοληθήκαμε πολύ με τις συνταγές και τη μαγειρική. Η δημιουργία λαχταριστών πιάτων στο σπίτι είναι κάτι σαν ψυχοθεραπεία.

Το ψωμί και οι παραλλαγές του είχαν την τιμητική τους. Αν βαρέθηκες, όμως, το κλασικό ψωμί, βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για αφράτα ατομικά ψωμάκια με κρέμα τυριού!

Δεν είναι καθόλου δύσκολη και σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό από ό,τι έχεις δοκιμάσει!

Μια γυναίκα από την Αυστραλία μοιράστηκε τη συνταγή της στο group «Mums who cook and bake» στο Facebook για ελαφριά, μαλακά και πεντανόστιμα ρολάκια ψωμιού.

Οι χρήστες των social media ξετρελάθηκαν με την απλή και πανεύκολη μέθοδο και έσπευσαν να την δοκιμάσουν.

Πάρε χαρτί και στυλό και δες πώς θα τα φτιάξεις κι εσύ:

ατομικά ψωμάκια με κρέμα τυριού
Facebook/Mums who cook and bake»

ΥΛΙΚΑ

150ml χλιαρό γάλα

5 γρ. μαγιά

1 αυγό

300 γρ. αλεύρι για ψωμί

Μια πρέζα αλάτι

50 γρ. τυρί κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ, χρησιμοποιώντας τον γάντζο για ζύμη, και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 15 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη και την κάνουμε στρογγυλή σαν μπάλα, την βάζουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε για 60 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα μπαλάκια.

Τα σκεπάζουμε ξανά για 45-60 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι από πάνω, τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 160oC, στον αέρα για 15 λεπτά.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα απολαμβάνουμε ζεστά.

Καλή όρεξη!





SHARE