fbpx Αφράτο, σπιτικό ψωμί -Η λαχταριστή συνταγή μιας Αυστραλής έχει γίνει viral | BOVARY
Ψωμί
Το τέλειο ψωμί/Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE
HOMEMADE BREAD

Αφράτο, σπιτικό ψωμί -Η λαχταριστή συνταγή μιας Αυστραλής έχει γίνει viral


Καθώς πλέον μένουμε σπίτι, ψάχνουμε δημιουργικούς τρόπους για να απασχολήσουμε τον εαυτό μας αλλά και όσους μένουν μαζί μας.

Η παρασκευή ενός γευστικού φαγητού ή σνακ, είναι μία από τις δημιουργικές ασχολίες που μπορούμε να κάνουμε όσο καθόμαστε μέσα.

Με αυτόν τον τρόπο και θα περάσουμε δημιουργικά τον χρόνο μας και θα φάμε ένα σπιτικό πιάτο και θα εξοικονομήσουμε χρήματα. Αυτό σκέφτηκε και μια γυναίκα από την Αυστραλία που αποφάσισε να αποκαλύψει την συνταγή της για λαχταριστό σπιτικό ψωμί.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, η παρασκευή ψωμιού στο σπίτι, την βοηθά να εξοικονομεί 297 δολάρια τον χρόνο.

Η συνταγή είναι πολύ απλή: χρειάστηκε 6 υλικά που όλοι έχουμε ή μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα, όπως μαγιά, αλάτι, ζάχαρη, νερό, αλεύρι και βούτυρο.

Με αυτή την συνταγή, μπορείς να φτιάξεις έως και 3 φραντζόλες ψωμί.

Ψωμί
Ψωμί /Facebook

Η συνταγή για λαχταριστό, αφράτο, σπιτικό ψωμί:

ΥΛΙΚΑ

14 γρ. μαγιά

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

2 κούπες χλιαρό νερό (2/3 γεμάτη η καθεμία)

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

7 κούπες λευκό, σκληρό αλεύρι για ψωμί

3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο

Ζύμωμα ψωμιού
Ζύμωμα ψωμιού /Φωτογραφία: Unsplash/nadya-spetnitskaya

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά στο χλιαρό νερό μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε μαζί με τη μαργαρίνη ή το βούτυρο για να μαλακώσει, το αλάτι και 2 κούπες αλεύρι.

Ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι, μισή κούπα τη φορά, χτυπώντας καλά σε κάθε προσθήκη.

Όταν δημιουργηθεί η ζύμη, την βάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ελαστική, για 8 λεπτά. Αν κολλάει, προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι, πασπαλίζοντας.

Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε μέσα τη ζύμη, λαδώνουμε και πάλι και καλύπτουμε με ένα πανί. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος, για 45 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη και την χωρίζουμε σε 3 μακρόστενα φραντζολάκια.

Τα τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένες φόρμες και τις καλύπτουμε με νωπά πανιά μέχρι να φουσκώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190C και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι το ψωμί να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα στο εξωτερικό του.

Καλή απόλαυση! 





SHARE