Φωτογραφία: shutterstock

Πως να φτιάξετε τα αγαπημένα πασχαλινά μπισκότα της Βασίλισσας Ελισάβετ

Οι pastry chef της βασίλισσας Ελισάβετ μοιράστηκαν τη συνταγή για τα αγαπημένα της πασχαλινά μπισκότα μέσω μίας ανάρτησης στο Instagram.

«Οι βασιλικοί σεφ είναι ενθουσιασμένοι που μοιράζονται μαζί σας τη συνταγή τους 'Spiced Easter Biscuits' για να απολαύσετε το Σαββατοκύριακο του Πάσχα», εξηγεί η λεζάντα της εν λόγω δημοσίευσης.

Η συνταγή χρησιμοποιεί όλα τα κλασικά συστατικά που βάζουμε συνήθως στα μπισκότα, ωστόσο το μυστικό για την ιδιαίτερη γεύση τους κρύβεται προέρχεται στα 10 γραμμάρια αλεσμένου τζίντζερ. Η χαρακτηριστική γεύση της δημοφιλούς ρίζας δημιουργεί την τέλεια ισορροπία μεταξύ πικάντικου και γλυκού δίνοντας μια ενδιαφέρουσα πινελιά σ' αυτή τη λαχταριστή λιχουδιά.

Το γλάσο είναι επίσης αρκετά απλό - και φτιάχνεται με τρία μόνο υλικά: ασπράδια αυγών, ζάχαρη άχνη και χρώμα τροφίμων.

Υλικά:

Βάση μπισκότων:

  • Αλεύρι: 350 γρ.
  • 5 γρ. σόδα
  • 10 γρ. τριμμένο τζίντζερ
  • 5 γρ. κανέλα
  • 125g ανάλατο βούτυρο
  • 175 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 60γρ. σιρόπι σφενδάμου

Γλάσο:

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 600g ζάχαρη άχνη
  • Χρώματα τροφίμων της επιλογής σας

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 C // 340 F
  • Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ.
  • Προσθέστε το βούτυρο σε κύβους και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσει υφή κραμπλ. Εν συνεχεία προσθέστε και τη ζάχαρη.
  • Μόλις όλα τα παραπάνω υλικά αναμειχθούν, προσθέστε το αυγό και το σιρόπι σφενδάμου και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
  • Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 5 mm.
  • Χρησιμοποιήστε κουπάτ για να κόψετε το επιθυμητό σχήμα.
  • Τοποθετήστε τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαλί ή λαδόκολλα και ψήστε τα στο μεσαίο ράφι για 12-15 λεπτά.
  • Ψήστε μέχρι τα μπισκότα να διατηρήσουν το σχήμα τους όταν τα αγγίζετε και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  • Ψύξτε τα πριν τα γλασάρετε.

Για το γλάσο:

  • Προσθέστε 1 ασπράδι αυγού σε 600 γρ. ζάχαρη άχνη και χτυπήστε το μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Το γλάσο θα πρέπει να είναι απαλό και σχετικά πηχτό.
  • Για να καλύψετε όλα τα μπισκότα με γλάσο, προσθέστε επιπλέον ασπράδι αυγού για να αραιώσετε το μείγμα.
  • Διακοσμήστε και απολαύστε!

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής: