fbpx Τριφτόπιτα της Αργυρώς: Αυτά τα αφράτα, αλμυρά μπισκότα φτιάχνονται πανεύκολα με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου | BOVARY
Αλμυρό σνακ με τυρί με καλαθάκι
Το αλμυρό σνακ που πρέπει να φτιάξεις /Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΛΜΥΡΟ ΣΝΑΚ

Τριφτόπιτα της Αργυρώς: Αυτά τα αφράτα, αλμυρά μπισκότα φτιάχνονται πανεύκολα με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου


Αυτό το Σαββατοκύριακο, μιας και θα μείνουμε όλοι στο σπίτι, είναι ευκαιρία να βγάλουμε τον σεφ που κρύβουμε μέσα μας.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε λαχταριστά σνακ για όλη την οικογένεια με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Έτσι και θα φάμε κάτι γευστικό και θα φτιάξουμε τη διάθεσή μας.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα αλμυρό σνακ που μπορείς να φας ενώ βλέπεις ταινία ή διαβάζεις ένα βιβλίο;

Η «τριφτόπιτα με τυριά» είναι μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου πού μου κίνησε την περιέργεια από το όνομά της και αποφάσισα να την δοκιμάσω.

Κι όμως, δεν πρόκειται για κάποια τυρόπιτα, αλλά για αλμυρά μπισκότα με τυρί!

Είναι πανεύκολα γιατί γίνονται μέσα σε λίγα λεπτά! Είναι το απόλυτο comfort snack για τις ημέρες του social distancing.

Δες τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 στραγγιστό γιαούρτι 2%

1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

1/2 φλιτζάνι φέτα τρίμμα

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder

3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Πιπέρι

Αλμυρά μπισκότα με τυρί
Αλμυρά μπισκότα με τυρί /Φωτογραφία: Shutterstock

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Κοσκινίζουμε το baking powder και το αλεύρι. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνες.

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε.

Όταν αρχίσει να παίρνει τη μορφή ζύμης, τη βάζουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε προσθέτοντας αλεύρι μέχρι να γίνει εύπλαστη και μαλακή. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο με χοντρό πλάστη σε πάχος 0,5 εκ. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια 2 εκ.

Τα στρώνουμε στις λαμαρίνες. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή διαβάσαμε στο argiro.gr





SHARE