Φωτογραφία: Instagram @ANÄNA

ANÄNA: Απολαυστικός καφές και vegan φιλοσοφία στο ωραιότερο αίθριο της πόλης

Τα χρώματα και η αισθητική του φέρνουν στο μυαλό κάτι από Κοπεγχάγη. Θα μπορούσε εύκολα να βρίσκεται στη συνοικία Nyhavn, σερβίροντας specialty καφέ με cookies και carrot cake.

Όμως, το ANÄNA (προφέρεται ανάνα) στέκεται στην οδό Πραξιτέλους στο νούμερο 33 προσελκύοντας όλους εκείνους που θεωρούν τον καφέ μια μοναδική στιγμή μέσα στην ημέρα τους και επιθυμούν να δοκιμάσουν διαφορετικά blends.

Η τζαμαρία στο μεσοπολεμικής αρχιτεκτονικής κτίριο αφήνει το φως του ήλιου τα πρωινά να φωτίζει τον χώρο που κυριαρχεί η σκανδιναβική ματιά. Ξύλο, μέταλλο, χρώμα και ιδιαίτερα φωτιστικά γεμίζουν τον χώρο, ενώ το πάτωμα με την κλασσική ψηφιδωτή πλάκα προσθέτει αυτό το κάτι παραπάνω. Προχωρώντας το βλέμμα καθηλώνει η στοά που φωτίζεται από τον θόλο της και σας προσκαλεί να καθίσετε στα κίτρινα τραπεζάκια, προκειμένου να απολαύσετε τον καφέ σας.

Στο ANÄNA ο καφές αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο και γι αυτό φροντίζουν να έχουν ποικιλίες από κάθε γωνιά της γης, ανάλογα με την εποχή, από την Ονδούρα και την Αιθιοπία μέχρι το Ελ Σαβαδόρ με οξύτητες και επιγεύσεις.

Ο καφές θέλει και το κατιτίς του δίπλα και γι’ αυτό κάθε μέρα στο ANÄNA υπάρχει και κάτι διαφορετικό για να το συνοδεύσετε. Μπορείτε να απολαύσετε κέικ, όπως καρότου ή πορτοκαλιού και λευκής σοκολάτας, τάρτες και σοκολατένια cookies μεταξύ άλλων. Υπάρχουν, δε, vegan και veggie επιλογές που είναι ειλικρινά πεντανόστιμες.

Το σαββατοκύριακο υπάρχει brunch μενού, στο οποίο μπορεί να βρείτε avocado toast, παραλλαγές αυγών, όπως καγιανά, σαλάτες αλλά ένα πιάτο ημέρας.

Παραγγείλτε ότι σας κάνει όρεξη και αφήστε τον χρόνο να κυλήσει δίχως έγνοιες, παρατηρώντας την κίνηση σε ένα από τα ωραιότερα αίθρια της πόλης.

Πού: Anana Coffee|Food, Πραξιτέλους 33, Αθήνα