Αντί για πίτσα: Το υγιεινό καλοκαιρινό σνακ που θα σε χορτάσει και είναι πεντανόστιμο
Φωτογραφία; Shutterstock
31|05|2023 11:05
SHARE
ΣΥΝΤΑΓΗ

Αντί για πίτσα: H υγιεινή πίτα με λαχανικά που θα σε χορτάσει και είναι πεντανόστιμη


Το καλοκαίρι, όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, τα ελαφριά γεύματα είναι ιδανικά και, η σημερινή συνταγή, η πίτα λαχανικών, είναι η τέλεια εναλλακτική της πίτσας.

Αν ψάχνεις ένα υγιεινό σνακ για τη διάρκεια της ημέρας, στο γραφείο ή στο σπίτι , για πρωινό ή απογευματινό, η πίτα με λαχανικά είναι η συνταγή που ψάχνεις. Με μια μπουκιά θα καταναλώσεις κάθε απαραίτητο θρεπτικό συστατικό ενώ παράλληλα θα αποφύγεις τις περιττές θερμίδες χωρίς να «βαρύνεις».

Η συνταγή είναι από τον Πάνο Παπαδάκη και το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις τα αγαπημένα σου λαχανικά έτοιμα ψιλοκομμένα στον πάγκο.

Επίσης, θα χρειαστεί να φτιάξεις έναν χυλό με λίγα υλικά. Αφού τα έχεις όλα έτοιμα θα απλώσεις σε ένα ταψί, θα ψήσεις στον φούρνο και το υγιεινό σου σνακ θα είναι έτοιμο.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τη συνταγή.

Αντί για πίτσα: Το υγιεινό καλοκαιρινό σνακ που θα σε χορτάσει και είναι πεντανόστιμο

Υλικά:

Για τα λαχανικά

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 καρότο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2-3 κτσ ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • πιπέρι

Για τον χυλό

  • 3 μέτρια αυγά
  • 180 γρ γάλα
  • 200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • πιπέρι
  • 1 κτσ ελαιόλαδο

Για το πασπάλισμα

Τυρί παρμεζάνα


Εκτέλεση:

Τρίβουμε στον τρίφτη τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τρίβουμε το καρότο και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά σε ένα τηγάνι. Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά και την ρίχνουμε και κείνη μέσα στο τηγάνι.

Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά.

Για τον χυλό σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , το γάλα, το αλάτι , το πιπέρι , το μπέικεν , το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε πολύ καλά μεχρι να έχουμε έναν χυλό.

Στραγγίζουμε πολύ καλά τις τριμμένες πατάτες και τις προσθέτουμε μέσα στον χυλό μαζί με τα λαχανικά που μαγειρέψαμε. Σε ένα ταψί 46 εκ. βάζουμε μια λαδόκολλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και αλείφουμε με ένα πινέλο.

Προσθέτουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα παντού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 190 c. Τρίβουμε παρμεζάνα τυρί και ρίχνουμε από πάνω. Ψήνουμε για ακόμη 10-15 λεπτά. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.





SHARE