Η κουζίνα των χωρών της Λατινικής Αμερικής, τελευταία έχει μεγάλη πέραση στην Ελλάδα. Οι γεύσεις αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένοι λαοί είναι κοντά στο πνεύμα της δικής μας παράδοσης, όπως, άλλωστε, και το ταμπεραμέντο των σεφ και γι’ αυτό παρατηρείται μια αύξηση νέων εστιατορίων που εξειδικεύονται στις συγκεκριμένες κουζίνες.
Νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης με λατινοαμερικάνικο άρωμα το «Avancai» στο Χαλάνδρι που υπόσχεται να μας ταξιδέψει από την Αβάνα στο Περού και από το Μεξικό έως την Βραζιλία.
Το όνομά του, άλλωστε, παραπέμπει στην πόλη Abancay του Περού και η όλη διακόσμηση κινείται στη λογική του colonial: οι ξύλινοι ανεμιστήρες, οι καρέκλες με την ψάθα, οι μεγάλοι αψιδωτοί καθρέφτες και τα φυτά δημιουργούν μια ατμόσφαιρα καλοκαιρινής ραστώνης, που συμπληρώνεται από μουσικές επιλογές σε Sudamericana style, ενώ, δεν λείπουν και αρκετές βραδιές αφιερωμένες στον χορό, όπου το κέφι ανάβει και τα ζευγάρια στροβιλίζονται στους ρυθμούς της Bossa Nova.