Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα την κουζίνα και τη μαγειρική από τους Γάλλους. Και μπορεί όταν αναφέρουμε το όνομα του Christian Dior να μην μας έρχεται αυτό στο μυαλό, ωστόσο, από ό,τι φαίνεται ο Γάλλος σχεδιαστής λάτρευε το φαγητό.
Δεκαπέντε χρόνια μετά τον θάνατό του, εκδόθηκε ένα βιβλίο μαγειρικής, με τον τίτλο «La Cuisine Cousu-Main», που περιείχε όλες τις αγαπημένες συνταγές του σπουδαίου μόδιστρου.
Το βιβλίο ήταν εικονογραφημένο με σκίτσα του René Gruau.Οι συνταγές είναι εμπνευσμένες από την κλασική γαλλική γαστρονομία.
Ο σεφ και καλός φίλος του Dior, Raymond Thuilier, παρομοίασε τον cuisinier (μάγειρα) με τον couturier (σχεδιαστή).
«Τα υλικά που χρησιμοποιούμε όταν μαγειρεύουμε είναι τόσο ευγενή όσο και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην υψηλή ραπτική», του είχε πει ο ίδιος σχεδιαστής.
Αν κάποιος θέλει να αναδημιουργήσει τις γαστρονομικές του απολαύσεις, τώρα, μπορεί να το κάνει, μιας και ο γαλλικός οίκος μοιράστηκε μερικές συνταγές από το βιβλίο.
Μία από αυτές σας την παρουσιάζουμε.
Ο λόγος για τα αυγά ποσέ ή αλλιώς «Poached Eggs Fürstenberg», ιδανικά για brunch λες και βρίσκεσαι στο Παρίσι.