Aceto botanico Λαζαρίδη
Φωτογραφία: Δημήτρης Μιχαηλάρας
ΚΤΗΜΑ Κ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Πλούσια γεύση, υψηλή διατροφική αξία -Η premium σειρά βαλσάμικων ξυδιών του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη


Οι γεύσεις είναι ένα κύτταρο των αναμνήσεων που μας ακολουθούν για μια ζωή. Κρύβουν μέσα τους ένα κομμάτι από την στάση ζωής μας, την αντίληψη που φιλτράρει την πραγματικότητά μας, τις συγκινήσεις που βιώσαμε και τις εικόνες που επηρέασαν τον ψυχισμό μας.

Μονάδα μέτρησης της απόλαυσης, οι εκλεκτές μπουκιές και οι γουλιές που διαρκούν δευτερόλεπτα αλλά τα υλικά τους έχουν μέσα τους ιστορία και διαδρομή πολλών ετών. Τίποτε δεν μπορεί να βρει θέση στη ζωή μας, αν δεν προσπαθήσει να την κατακτήσει. Αυτό συμβαίνει και με τα υλικά στα οποία πάντα στρεφόμαστε για να δημιουργούμε γεύσεις με ανώτερη αξία που μας ενώνουν με τα πρόσωπα που αγαπάμε και με το βαθύτερο κομμάτι του εαυτού μας που χαίρεται πάντα με τα μικρά, τα απλά και τα αληθινά.

Ένας εκλεπτυσμένος ουρανίσκος δεν σπαταλά την όρεξή του για πιάτα χωρίς καρυκεύματα, κάποια σάλτσα ή dressing που ανεβάζει το επίπεδο της γεύσης και κλείνει το μάτι στην καλοπέραση. Αν κάτι ξέρει να διακρίνει είναι η ποιότητα των πρώτων υλών. Αν δεν είναι εκλεκτές, δεν έχουν θέση στο γεύμα του. Έχοντας, λοιπόν, τους πιο αυστηρούς κριτές της γεύσης στο μυαλό τους, πριν από δύο δεκαετίες, οι άνθρωποι στο Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη βάλθηκαν να κερδίσουν ένα μεγάλο στοίχημα: Να δημιουργήσουν ένα υλικό υψηλής διατροφικής αξίας, με πλούσια γεύση. Ενα βαλσάμικο ξύδι γεμάτο αρώματα που μπορεί να κάνει την γεύση στα πιάτα που αγαπήσαμε πιο πλούσια. Να την συμπληρώσει μοναδικά.

Αυτό το βαλσάμικο ξύδι διεκδικεί μια θέση στο δικό σας pantry και έχει όλες τις προδιαγραφές για να την κατακτήσει.

Η ευρεία γκάμα των εκδοχών του μπορεί να καλύψει κάθε προτίμηση και να προστεθεί σε πιάτα διαφορετικού χαρακτήρα, είτε αλμυρά, είτε γλυκά: σε σαλάτες και κρεατικά, σε όσπρια και επιδόρπια.

Πάμε να τα γνωρίσουμε και να δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά τους:

Botanico Λευκό

Φτιαγμένο με βάση συμπυκνωμένο μούστο από διαλεγμένα σταφύλια της ποικιλίας Sémillon και οξοποιημένο κρασί της ίδιας ποικιλία, το σκουρόξανθο Aceto Botanico Λευκό, διατηρώντας μια ελαφριά και ευχάριστη οξύτητα για τον ουρανίσκο, ισορροπεί ανάμεσα στη γλύκα, την φρεσκάδα και την οξύτητα. Η «αιχμηρή» αίσθηση του ξιδιού συνδυάζεται με τα γλυκά και φρέσκα αρώματα ώριμων φρούτων. Το καθαρό χρώμα του το καθιστά ιδανικό για ψάρια, μαγιονέζες, πράσινες σαλάτες, ωμά λαχανικά, λευκά κρέατα και ψάρια.

Βοtanico I

Γλυκόξινο και ζωηρό με καραμελένιο τελείωμα: τα ευχάριστα και «ξινούτσικα» αρώματα μαρμελάδας φρούτων συναντούν το «νεύρο» του ξιδιού στο Botanico I. Το σύντομο πέρασμά του από το δρύινο βαρέλι αυξάνει την αρωματική ένταση και τη συμπύκνωσή του. Μερικές σταγόνες αρκούν για να δώσουν ξεχωριστή γεύση και ένταση σε κυρίως πιάτα ή ορεκτικά της κουζίνας μας. Στις φακές, στον τηγανητό γαύρο, στη σκορδαλιά, στα καραμελωμένα κρεμμύδια: το Botanico I φέρνει νοστιμιά και πολυτέλεια στις γεύσεις που μας ακολουθούν και ανεβάζει την απόλαυση σε κάθε μπουκιά.

Βotanico II

Στο Botanico II, συμπυκνωμένος μούστος και οξοποιημένο κρασί από σταφύλια του κτήματος Κώστα Λαζαρίδη αναμειγνύονται και οδηγούνται για παλαίωση σε δρύινα βαρέλια. Η πλούσια γεύση του με νύξεις καραμέλας, αποξηραμένων σύκων και βανίλιας έρχονται σε τέλεια ισορροπία με την αρωματική ένταση του ξιδιού. Μια ιδανική επιλογή για να χαρίσετε εκλεκτή γεύση στις σαλάτες οσπρίων, για να «σβήσετε» τα λουκάνικα ή τα τηγανητά κομμάτια χοιρινού ή στις μαρινάδες, αν σας αρέσει να μαγειρεύετε με μεράκι τα κρεατικά.

Βοtanico Brown Seal

Μαρμελάδες κόκκινων φρούτων, σε γλυκό φόντο ξυδιού: το Botanico Brown Seal με την γλύκα, την ευχάριστη οξύτητα και το ωραίο τελείωμα, είναι ιδανικό για να προστεθεί σε σαλάτες με βάση την τομάτα, σε σαλάτες ζυμαρικών και μαρινάδες για κρέατα. Αλείψτε με λίγο Botanico Brown Seal το κοτόπουλο λίγο πριν το ψήσετε ή προσθέστε το στο φιλέτο του τόνου και απογειώστε την γεύση τους.

Βοtanico Red Seal

Στο Botanico Red Seal, ένα μπουκέτο από αρώματα καφέ, σταφίδας και λειωμένων φρούτων σχεδόν καλύπτει την αίσθηση του ξιδιού. Η υψηλή συμπύκνωση και τα πολύπλοκα αρώματα αποτελούν τα δύο κύρια χαρακτηριστικά του βαλσάμικου ξιδιού που προέρχεται από επιλεγμένα σταφύλια των αμπελώνων του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη. Πίτσα με ρόκα και παρμεζάνα, ψητά μανιτάρια, καρπάτσο βοδινού και πορτοκαλοσαλάτα είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που διψούν για λίγες σταγόνες από το Botanico Red Seal για να ανεβάσουν το επίπεδο της γεύσης τους.

Botanico Gold Seal

Κάθε σταγόνα από το Botanico Gold Seal μπορεί να μεταμορφώσει ακόμα και το πιο απλό πιάτο. Το μακρύ πέρασμα από βαρέλια (10 έτη) έχει αφήσει το αποτύπωμά του στο μπουκέτο αρωμάτων που διαχέεται από αυτό το βαλσάμικο ξύδι και συμπληρώνεται με περάσματα καραμέλας, σταφίδας, αποξηραμένων φρούτων και μελιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βotanico Gold Seal δημιουργείται με την τεχνική του διάσημου balsamico tradizionale της Μόντενα. Λίγες σταγόνες πάνω σε ένα ψητό φιλέτο, στο ριζότο ή σε ώριμα πικάντικα τυριά ή, αν είστε λάτρεις των γλυκών, στο παγωτό βανίλια ή καϊμάκι και στην πανακότα, είναι αυτές που θα πάνε την απόλαυση σε άλλο επίπεδο.

Πλούσια γεύση, υψηλή διατροφική αξία

Η premium σειρά βαλσάμικων ξυδιών του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη μπορεί να καλύψει κάθε γαστρονομική επιθυμία και να συμπληρώσει «αυτό που λείπει» στη γεύση πιάτων που έχετε δοκιμάσει πολλές φορές στη ζωής σας και κατά καιρούς φτιάχνετε στο σπίτι σας για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Κάθε βαλσάμικο ξύδι της σειράς, φέροντας μοναδικά χαρακτηριστικά, ντύνει με τις αρωματικές νότες του και την πλούσια υφή του μια μεγάλη ποικιλία πιάτων, αλμυρών και γλυκών. Δεν είναι, όμως, μόνο η γεύση που καθιστά ξεχωριστά τα συγκεκριμένα προϊόντα του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη, αλλά και η μεγάλη διατροφική τους αξία. Κάθε υλικό που προστίθεται στο καθημερινό μας διατροφολόγιο έχει ιδιαίτερη σημασία ακόμα κι αν είναι σε μορφή σταγόνων.

Το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη έχοντας επενδύσει χρόνο και προσοχή, δημιούργησε ένα προϊόν που αξίζει να έχει θέση στη διατροφή σας. Τώρα και στο μέλλον.





SHARE