Οι γεύσεις είναι ένα κύτταρο των αναμνήσεων που μας ακολουθούν για μια ζωή. Κρύβουν μέσα τους ένα κομμάτι από την στάση ζωής μας, την αντίληψη που φιλτράρει την πραγματικότητά μας, τις συγκινήσεις που βιώσαμε και τις εικόνες που επηρέασαν τον ψυχισμό μας.
Μονάδα μέτρησης της απόλαυσης, οι εκλεκτές μπουκιές και οι γουλιές που διαρκούν δευτερόλεπτα αλλά τα υλικά τους έχουν μέσα τους ιστορία και διαδρομή πολλών ετών. Τίποτε δεν μπορεί να βρει θέση στη ζωή μας, αν δεν προσπαθήσει να την κατακτήσει. Αυτό συμβαίνει και με τα υλικά στα οποία πάντα στρεφόμαστε για να δημιουργούμε γεύσεις με ανώτερη αξία που μας ενώνουν με τα πρόσωπα που αγαπάμε και με το βαθύτερο κομμάτι του εαυτού μας που χαίρεται πάντα με τα μικρά, τα απλά και τα αληθινά.
Ένας εκλεπτυσμένος ουρανίσκος δεν σπαταλά την όρεξή του για πιάτα χωρίς καρυκεύματα, κάποια σάλτσα ή dressing που ανεβάζει το επίπεδο της γεύσης και κλείνει το μάτι στην καλοπέραση. Αν κάτι ξέρει να διακρίνει είναι η ποιότητα των πρώτων υλών. Αν δεν είναι εκλεκτές, δεν έχουν θέση στο γεύμα του. Έχοντας, λοιπόν, τους πιο αυστηρούς κριτές της γεύσης στο μυαλό τους, πριν από δύο δεκαετίες, οι άνθρωποι στο Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη βάλθηκαν να κερδίσουν ένα μεγάλο στοίχημα: Να δημιουργήσουν ένα υλικό υψηλής διατροφικής αξίας, με πλούσια γεύση. Ενα βαλσάμικο ξύδι γεμάτο αρώματα που μπορεί να κάνει την γεύση στα πιάτα που αγαπήσαμε πιο πλούσια. Να την συμπληρώσει μοναδικά.