κέικ Δανία

Brovst Dream Cake: Το ονειρεμένο κέικ από τη Δανία είναι το επόμενο που πρέπει να δοκιμάσεις

Ένα ζεστό, λαχταριστό κέικ είναι πάντα μια καλή ιδέα. Είτε είσαι στο σπίτι είτε στο γραφείο, ένα κομμάτι πάντα δίνει ενέργεια.

Το κέικ είναι το ιδανικό γλυκό σνακ που πάει με τον καφέ σου το πρωί και το απόγευμα.

Αν βαρέθηκες το κλασικό κέικ, σου έχουμε την απίθανη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που μας έψησε να την δοκιμάσουμε: Το Brovst Dream Cake.

Πρόκειται για ένα ονειρεμένο, δανέζικο κέικ από την πόλη Brovst. Δεν ονομάζεται τυχαία dream cake καθώς είναι αφράτο, πεντανόστιμο και τρώγεται στο λεπτό!

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

50 γρ. βούτυρο

4 αβγά

300 γρ. ζάχαρη

200 γρ. γάλα

250 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. baking powder

Για την επικάλυψη:

100 γρ. βούτυρο

150 γρ. τριμμένη καρύδα

225 γρ. καστανή ζάχαρη

50 γρ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το γάλα. Ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το baking powder.

Ενσωματώνουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και το βούτυρο στα χτυπημένα αβγά.

Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο τετράγωνο ταψί αδειάζουμε το μείγμα του κέικ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170C για 30-40 λεπτά.

Φτιάχνουμε την επικάλυψη βάζοντας το βούτυρο με το γάλα και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε την καρύδα.

Βράζουμε, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και απλώνουμε από πάνω τη ζεστή επικάλυψη.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για περίπου 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το steliosparliaros.gr