Tο Instagram έχει γεμίσει με φωτογραφίες της νέας γλυκιάς τρέλας που έχει καταλάβει Ευρώπη και Αμερική. Ο λόγος για τα cruffins, που από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν έκαναν της γης τους γλυκατζήδες να χάσουν την ψυχραιμία τους. Eνα υβριδικό σνακ, σαν το δικό μας μπουγατσάν σαν να λέμε, που συναγωνίζεται το cronut.
Προέρχεται ουσιαστικά από την σύνθεση δυο πασίγνωστων γλυκών: του γαλλικού κρουασάν και του μάφιν. Από το πρώτο παίρνουμε τη βουτερένια ζύμη του, η οποία ψήνεται σε καλούπια για μάφιν, αφήνοντας χώρο στο εσωτερικό τους για διάφορα είδη γέμισης, από κρέμα και σοκολάτα, μέχρι μαρμελάδες, σταφίδες, καραμελωμένα ξηρούς καρπούς και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστείτε. Τα αφράτα cruffin, συνήθως, πασπαλίζονται με λίγη ζάχαρη και κανέλα,δημιουργώντας γευστικές εκρήξεις. Γι’ αυτό, άλλωστε, από τότε που βγήκαν στη αγορά, ουρές σχηματιζόταν στους φούρνους που τα έκαναν μόδα από τις επτά το πρωί.
Αγγλία και Αμερική μάχονται για την καταγωγή τους: οι μεν Βρετανοί θεωρούν ότι όλα ξεκίνησαν από το αρτοποιείο « Foxcroft & Ginger», ενώ, το Σαν Φρανσίσκο διαμαρτύρεται υποστηρίζοντας ότι όλα άρχισαν από έναν μικρό συνοικιακό φούρνο, τον «Mr. Holmes Bakehouse», που στη συνέχεια έγινε διάσημος σε όλες τις πολιτείες.
Μάλιστα, λέγεται, ότι η αναμονή για να αποκτήσει κανείς το περιζήτητο γλύκισμα μπορεί να φτάσει και τα ενενήντα λεπτά και παρ’ όλα αυτά αμέτρητοι άνθρωποι κάθε πρωί μπαίνουν στη διαδικασία για να αποκτήσουν τον γλυκό τους θησαυρό. Το πιο κολασμένο trend του πλανήτη, επιτέλους έφτασε και στην Αθήνα.