Στο ράφι με τα ποτήρια, ανάμεσα στις ντελικάτες πορσελάνινες κούπες του τσαγιού με τα ροζ λουλουδάκια και στις βιομηχανικού design με τα λογότυπα, βρίσκεται ένα vintage εμαγιέ φλιτζάνι σε μπεζ χρώμα. Θα έλεγε ίσως κάποιος ότι πρόκειται για παραφωνία, ναι, οκ, όμως το θέμα είναι ότι δεν ξεμπερδεύεις εύκολα με τις παραφωνίες.
Ο πρώτος καφές που ήπια μέσα στο εμαγιέ φλιτζάνι μου ήταν βαρύς, φίλτρου, για να του δείξω ποιος έχει το πάνω χέρι σ’ αυτή την σχέση, δεν άντεξα όμως, θυμάμαι, και πρόσθεσα μια κουταλιά μαύρη ζάχαρη, έτσι για να φλερτάρω λίγο μαζί του και να του δείξω πως κάποιες φορές δεν είναι κακό να αλλάζεις γνώμη και να δοκιμάζεις κι άλλα πράγματα. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει πολλά, μεταξύ εμού και του εμαγιέ φλιτζανιού. Διαμάχες, ζήλιες, διεκδικήσεις (δεν είμαι η μόνη στην οικογένεια που βρίσκει ακαταμάχητη τη δωρικότητά του), ενοχές και μικρές προδοσίες. Αλλά και αποκαλύψεις και γέλια και χαρές και προσδοκίες. Ένα πράγμα όμως έχει παραμείνει σταθερό. Θέλω να φτιάχνω εγώ τον καφέ που μπαίνει στο φλιτζάνι μου. Μόνο εγώ. Όχι, ποτέ δεν με πείραξε αυτή η επαναλαμβανόμενη σκηνή, όσο χιλιοπαιγμένη κι αν είναι γιατί κάνω τον καλύτερο καφέ του κόσμου. Τον δικό μου.