fbpx To Cycladic Café υποδέχεται την άνοιξη με ένα ολοκαίνουριο, λαχταριστό μενού | BOVARY
ριζότο στο Cycladic Cafe
New season, new menu /Φωτογραφία: Paris Tavitian
SHARE
CYCLADIC CAFE

To Cycladic Café υποδέχεται την άνοιξη με ένα ολοκαίνουριο, λαχταριστό μενού


Αν έχετε επισκεφθεί το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τότε πιθανότατα θα γνωρίζετε ήδη το κομψό καφέ του. Ένας κομψός φωτεινός κήπος με το υποβλητικό αέρινο στέγαστρο-γλυπτό του Στέλιου Κόη που αποπνέει ηρεμία και μίνιμαλ vibes, είναι ιδανικό στέκι για όλες τις ώρες της ημέρας.

Το Cycladic Café μόλις απέκτησε ένα ανανεωμένο μενού για πρωινό, brunch ή μεσημεριανό, δημιουργώντας μια απρόσμενη όαση πολιτισμού και γεύσης στην καρδιά της πόλης -εκεί μπορείτε να απολαύσετε υπέροχες γεύσεις σε ένα προσεγμένο και elegant περιβάλλον.

Η Begnis Catering και το Cycladic Café έχουν ξεκινήσει μια σειρά συνεργασιών με Έλληνες και ξένους διακεκριμένους σεφ, στο πλαίσιο special events και curated dinners του Μουσείου, και το αποτέλεσμα είναι πιάτα υψηλού επιπέδου που επαναπροσδιορίζουν το fine dining αλλά και καταθέτουν μια προσιτή γευστική πρόταση.

Cycladic Café

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν

Στο φετινό μενού, συμπεριλαμβάνονται και τρία πιάτα με την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη: το λεπτοκομμένο μαριναρισμένο ψητό μπούτι κοτόπουλο με baby πατάτες φούρνου και δροσερή σαλάτα, το φαγκρί ψημένο με αγριόχορτα αρωματισμένα με ούζο και λεμόνι και το κριθαρότο με πουρέ σπανάκι, σπαράγγια, λιαστή τομάτα και γαλομυζήθρα Κρήτης.

Cycladic Café

Αυγά φούρνου με κρέμα παρμεζάνας, τραγανό προσούτο, ψημένα τοματίνια και φρυγανισμένο ψωμί /
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν

Τα πιάτα με αυγά ζωντανεύουν με νέους συνδυασμούς, καθιστώντας το Cycladic Café ιδανικό προορισμό για brunch: δοκιμάστε τα αυγά φούρνου με κρέμα παρμεζάνας, τραγανό προσούτο, ψημένα τοματίνια και φρυγανισμένο ψωμί ενώ ευχάριστη γευστική έκπληξη αποτελούν τα αυγά ποσέ πάνω σε αφρό πατάτας με πραλίνα φουντουκιού και κρουτόν από ψωμί αργής ωρίμανσης.

Cycladic Café

Αφρός πατάτας με πραλίνα φουντουκιού, αυγά ποσέ και κρουτόν από ψωμί αργής /
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν

Από την άλλη, αν προτιμάτε ένα ελαφρύ lunch break, οι επιλογές για ελαφριά γεύματα περιλαμβάνουν σούπα και πίτα ημέρας και δροσερές φρέσκιες σαλάτες: επιλέξτε ανάμεσα στην power salad (σαλάτα κινόα με φακές, ψητά λαχανικά, καρύδια, cranberry, ρόδι και αρωματική vinaigrette), τα μικρόφυλλα σαλατικά με vinaigrette λιαστής τομάτας, σταφίδες, ψητά baby καρότα, παντζάρια, πιπεριές και κατσικίσιο τυρί ή τον σολομό ταρτάρ με αβοκάντο, μάνγκο και dressing εσπεριδοειδών.

Cycladic Café

Μοσχάρι ταλιάτα σερβιρισμένη με ψημένες baby πατάτες ή ψητά σπαράγγια ή ψημένη γλυκοπατάτα /
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν

Στα ζεστά πιάτα κυριαρχούν οι συνταγές του Γιάννη Μπαξεβάνη, ξεχωρίζουν όμως επίσης τα χειροποίητα ραβιόλι μαϊντανόριζας, με γαρίδες και αρωματισμένη μπισκ με lime και η tagliata από μοσχάρι γάλακτος με ψητές baby πατάτες και άγρια μανιτάρια.

Cycladic Café

Φαγκρί ψημένο με αγριόχορτα αρωματισμένα με ούζο και λεμόνι /
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν

Συνοδευτικά, μια λίστα ελληνικών κρασιών μικρών παραγωγών αλλά και πολύ καλές επιλογές για ποτήρι κρασί συνοδεύουν κάθε γούστο και γεύση, ενώ η γευστική εμπειρία κορυφώνεται με ποικιλία από λαχταριστά επιδόρπια που προτείνει καθημερινά ο pastry chef του Cycladic Café.





SHARE