Φανταστείτε έναν κόσμο όπου θα μπορούσαμε να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας γλυκό από σοκολάτα, χωρίς να φορτωθούμε με έξτρα ενοχές. Έναν κόσμο όπου όλοι θα είχαμε δικαίωμα σε ένα κομμάτι λαχταριστό brownie ή σε έναν κορμό σοκολάτας με λίγες θερμίδες. Αυτός ο κόσμος δεν είναι παράλληλος ή ιδεατός. Είναι πραγματικός και μας ανοίγεται μέσα από ένα βιβλίο απόλαυσης.
Ακούγοντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες του οργανισμού μας ο διατροφολόγος Μάνος Καζαμίας πειραματίστηκε και δόμησε βήμα-βήμα εκπληκτικές συνταγές με σοκολάτα, από τις οποίες αφαίρεσε καθετί περιττό. Όπως τις πολλές θερμίδες. Δημιούργησε έτσι με πολύ κέφι και αγάπη το νέο του βιβλίο «Δίαιτα με σοκολάτα». Σε αυτή τη βίβλο της απόλαυσης που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, εκτός από τις λαιτ συνταγές σοκολάτας υπάρχει και όλη η διατροφική ιστορία της από την ανακάλυψη και χρήση του μαύρου χρυσού από τους Αζτέκους έως και σήμερα, όπως μου εξηγεί ο Μάνος Καζαμίας. Μάλιστα, εκτός από τη διατροφική αξία της κάποιος θα βρει μέσα και όλες τις ιατρικές μελέτες για το ρόλο της στην υγεία μας.
«Η σοκολάτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα κυρίως γεύμα με τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο όμως μπορεί να βρει τη θέση της και γι' αυτό άλλωστε το βιβλίο αυτό έρχεται να δώσει λύσεις…» αναφέρει ο διατροφολόγος καταρρίπτοντας τους μύθους που την έχουν συνδέσει με την αύξηση βάρους.
Τρεις συνταγές από το βιβλίο «Δίαιτα με σοκολάτα»
Μπακλαβάς με σοκολάτα
4 μερίδες - 255 θερμίδες η μερίδα