Πριν μπούμε στην κουζίνα, να σου πω δυο πράγματα να γνωριστούμε.
Είμαι ο Γαβριήλ Νικολαϊδης. Ξεκίνησα την καριέρα μου σαν δημοσιογράφος αλλά τελικά με κέρδισαν οι κουζίνες και βρέθηκα να ισορροπώ ανάμεσα σε αυτές τις δυο ιδιότητες φτιάχνοντας το δικό μου site μαγειρικής coolartisan.gr.
Από σήμερα, ξεκινάμε ένα εβδομαδιαίο ραντεβού -κάθε Τετάρτη- στις σελίδες της Bovary. Ένα ραντεβού που ελπίζω να σου δώσει κίνητρο να μπεις στην κουζίνα, να κάνεις το μαγείρεμα πιο δημιουργική και εύκολη διαδικασία. Αλλά δεν θα μας φάνε τα μαγειρέματα. Έχω σκοπό να σε βγάλω και έξω. Να σου δείξω τα αγαπημένα μου πιάτα και εστιατόρια, τα new entries που αξίζουν και τους αγαπημένους μου value for money προορισμούς. Βρες με και στο instagram @gabnikolaidis να τα λέμε και σε καθημερινή βάση.
Για το πρώτο post αυτού του series αποφάσισα να μπω στην κουζίνα και να φτιάξω δυο healthy και ελαφριές συνταγές. Δύο συνταγές στις οποίες έχω κόψει όλα τα λιπαρά κρατώντας όμως όλη της γεύση.
Παίζοντας με τις σωστές αναλογίες μπαχαρικών, μυρωδικών και λεμονιού μπορείς να κόψεις όλα τα λίπη και να κάνεις διατροφή, χωρίς να κάνεις διατροφή. Επίσης είναι ιδανικές για να τις βάλεις στο ταπεράκι σου και να ετοιμάσεις το πιο χορταστικό lunch box για το γραφείο. Έτσι λοιπόν, σήμερα σου δείχνω πώς να φτιάξεις ένα χορταστικό mac 'n cheese χωρίς να είναι η κλασική θερμιδοβόμβα (!) που γνωρίζεις και ένα vegan τυλιχτό γιατί το healthy streetfood είναι η καλύτερη παγίδα του ουρανίσκου σε μια πιο υγιεινή διατροφή.