fbpx Ξεχάστε τη γαλλική κρεμμυδόσουπα -Η ελληνική εκδοχή της είναι εξίσου λαχταριστή και εντελώς light | BOVARY
κρεμμυδόσουπα σε μπολ με ψωμί και κρεμμύδια σε τραπέζι
Η πιο γευστική και απλή κρεμμυδόσουπα /Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE
ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ

Ξεχάστε τη γαλλική κρεμμυδόσουπα -Η ελληνική εκδοχή της είναι εξίσου λαχταριστή και εντελώς light


Ο χειμώνας και το κρύο καλά κρατούν. Όπως και η όρεξή μας η οποία φαίνεται να έχει ανοίξει περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι πεινάς περισσότερο όταν έχει παγωνιά (ή έστω κρύο). Θέλεις λοιπόν ένα φαγητό που να σε χορταίνει και να σε κρατά ζεστή.

Ένα γευστικό πιάτο που θα μας δώσει αυτό ακριβώς που αναζητάμε. Νοστιμιά, comfort living, και όχι άσκοπες θερμίδες. Μια σούπα είναι ιδανική σε αυτή την περίπτωση. Όχι όμως οποιαδήποτε σούπα.

Η λαχταριστή κρεμμυδόσουπα, στην ελληνική της βερσιόν είναι το νέο hype στα ελληνικά τραπέζια. Γευστικό comfort food που ζεσταίνει το σώμα και την ψυχή.

Η κλασσική κρεμμυδόσουπα είναι η γαλλική, ωστόσο, η ντόπια παραλλαγή της είναι πιο απλή και light.

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

Κρεμμυδόσουπα
Κρεμμυδόσουπα /Φωτογραφίσ: Unsplash/Sheri-silver

6 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
70 γρ. αγελαδινό βούτυρο ή ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
2 λίτρα ζωμός κοτόπουλου
1 φλιτζάνι χοντροκομμένο κεφαλοτύρι
8 φέτες ζυμωτό ή χωριάτικο ψωμί
1 κουταλιά της σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης (ή αποξηραμένη ή φρέσκος μαϊντανός)
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να γυαλίζουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μελώσουν. Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και το αλεύρι και τα γυρίζουμε μερικές φορές.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει βράση. Μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για περίπου 45-55 λεπτά.

Κρεμμυδόσουπα
Κρεμμυδόσουπα /Φωτογραφίσ: Unsplash/dana-devolk

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Βάζουμε τις φέτες ψωμιού είτε στη σχάρα του φούρνου είτε στο τηγάνι με λίγο λάδι. Περιμένουμε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, ρίχνουμε πάνω τους τη μισή ποσότητα από το κεφαλοτύρι και τις αφήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Για να σερβίρουμε, βάζουμε στον πάτο κάθε πιάτου μία φέτα ψωμί με τυρί, ρίχνουμε στη σούπα το υπόλοιπο τυρί και την περιχύνουμε. Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Διαβάσαμε τη συνταγή στο tastyday.gr.





SHARE