Φωτογραφία: Instagram @eptamartyres.athens
Επτά Μάρτυρες, Νέος Κόσμος
ΕΠΤΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Επτά Μάρτυρες: Aυτό είναι το wine bar για το οποίο μιλάει όλη η Αθήνα -Ο Ρόμεν Γαβράς ένας εκ των εμπνευστών


Ήταν τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, όταν η Αθήνα άρχισε να μιλά για ένα νέο wine bar στη Μεναίχμου, στο Νέο Κόσμο, ο οποίος κάθε τόσο καλωσορίζει και μια νέα άφιξη, αποτελώντας προορισμό εξόδου.

Το όνομά του Επτά Μάρτυρες.

Το όνομά του το έλαβε από το γραφικό εκκλησάκι της Σίφνου, που στέκει αγέρωχο πάνω σε ένα βράχο στο Κάστρο του νησιού, έχοντας απρόσκοπτη θέα.

Η άλλη προφανής σύνδεση με το κυκλαδίτικο νησί είναι ο Νώντας Παππάς και ο Ορέστης Φαληρέας της Loggia, αλλά και ο Σεραφείμ Αθανασίου τον υπεύθυνο για την κουζίνα του σιφνέικου σποτ με την εκπληκτική θέα. Οι τρεις τους ενώθηκαν με τον Νάκο και τον Γιώργο Μπαλαμωτή, εκ Βόλου ορμώμένοι όπως και ο Σεραφείμ Αθανασίου, και μαζί με τον Ρομέν Γαβρά έμπλεξαν τις ιδέες, τις εικόνες τους και την αισθητική τους και με αγάπη δημιούργησαν τους Επτά Μάρτυρες.

Τον πρώτο μήνα, τουλάχιστον, το να βρεις να σταθείς στους Μάρτυρες ήταν μεγάλο challenge. Όλη η Αθήνα –κυριολεκτικά- είχε μάθει το νέο wine bar και έσπευδε στην πολύβουη γειτονιά της Μεναίχμου να δει τι παίζει.

Φτάνοντας αντίκριζε κόσμο κάθε ηλικίας να στέκεται στο πεζοδρόμιο με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι. Οι άνθρωποι του μαγαζιού πολύ ευγενικά σου εξηγούσαν ότι μπορείς να κάτσεις έξω και αν αδειάσει κάτι, ίσως, να καθόσουν σε κάποιο τραπέζι. Ευτυχώς, αυτό ίσχυε τις πρώτες ημέρες, καθώς πλέον μπορείς να κάνεις την κράτησή σου και να απολαύσεις το κρασί σου με τα καλούδια, δίχως να νοιάζεσαι που θα αφήσεις το ποτήρι σου.

Στους Επτά Μάρτυρες συνδέονται διαφορετικοί κόσμοι, ένα μείγμα μεζεδοπωλείου, βολιώτικου τσιπουράδικου και παριζιάνικου μπριστρό.

Στον χώρο ξεχωρίζει η μαρμάρινη μπάρα, ο πίνακας La Poubelle του ζωγράφου Michael McGregor και ένας πολυέλαιος, ενώ εδώ και εκεί υπάρχουν βάζα με λουλούδια και μπουκάλια κρασιού που έχουν μεταμορφωθεί σε κηροπήγια.

Το μενού ακολουθεί τη φιλοσοφία του μεζέ και την τακτική των βολιώτικων τσιπουράδικων. Ο Σεραφείμ Αθανασίου λειτουργεί με γνώμονα τη συγκομιδή στην αγορά, οπότε εμπνέεται τα πιάτα του βάσει των πρώτων υλών. Μπορείτε τη μια στιγμή να δοκιμάσετε στρείδια, σεβίτσε και προσφυγάκια και την άλλη φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι, πατατοσαλάτα και ξιδάτη πιπεριά με ψητό λάχανο.

Πίσω από το κρασί βρίσκεται ο sommelier Bradley Tomlinson, που ενώνει ελληνικό και γαλλικό αμπελώνα. Η λίστα διαθέτει περίπου 10 by the glass αποκλειστικά από magnum φιάλες και τουλάχιστον 100 ετικέτες σε φιάλη. Τα κρασιά τους αποτελούν πρόταση και στη λίστα δεν υπάρχει κάποιο απλώς για να γεμίσει μία σειρά ή μόνο και μόνο επειδή είναι γνωστή ετικέτα στον κόσμο.

Η έξοδος στους Επτά Μάρτυρες συμπληρώνεται με ωραίες μουσικές, καθώς από τα ηχεία τους ακούγονται 60s-’70s ροκ, ντίσκο μέχρι electro dance και ίσως κάποια στιγμή να ακούσετε να παίζει Καζαντζίδη. Άλλωστε, κάπως έτσι δεν είναι βραδιές με την παρέα.

Επτά Μάρτυρες: Μεναίχμου 3Β, Νέος Κόσμος

TAGS
SHARE