Αν και το πανετόνε είναι γνωστό για την πολύπλοκη συνταγή του δοκιμάσαμε μια εξίσου λαχταριστή, αλλά πολύ πιο εύκολη εναλλακτική.
Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και πέρα από τις ελληνικές, παραδοσιακές λιχουδιές, πολλές χώρες στον κόσμο έχουν τις δικές τους γιορτινές συνταγές, που δεσπόζουν στα οικογενειακά τραπέζια των ημερών.
Αν και φέτος οι γιορτές σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετικές από όσες έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα, το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να τις απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο -και το φαγητό σίγουρα βοηθά σε αυτό.
Η Ιταλία διαθέτει πολλές συνταγές στον «τσελεμεντέ» της για την εορταστική περίοδο, με το Πανετόνε να κρατά σίγουρα τα πρωτεία ως το διασημότερο χριστουγεννιάτικο γλυκό της. Ωστόσο, η απαιτητική του συνταγή οδηγεί τους περισσότερους στα έτοιμα του εμπορίου ή σε αναζήτηση άλλων γλυκών της γειτονικής χώρας.