Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
09|01|2024 13:18
SHARE
ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

Εύκολο τιραμισού, με λίγα υλικά και χωρίς ζάχαρη -Κρεμώδες και πεντανόστιμο, έτοιμο σε 10 λεπτά


Το τιραμισού είναι ένα από τα γλυκά στα οποία δύσκολα κανείς θα αντισταθεί.

Το ιταλικό γλυκό με τις νότες καφέ και κακάο αλλά και την κρεμώδη υφή είναι ένα από τα διασημότερα επιδόρπια του κόσμου και, πράγματι, μπορείτε να το φτιάξετε χωρίς να περάσετε ώρες μέσα στην κουζίνα.

Αν και η παραδοσιακή συνταγή για το γνήσιο ιταλικό τιραμισού θέλει αυγά, εμείς για τη σημερινή μας εκτέλεση θα χρειαστούμε μόνο 6 υλικά (τα περισσότερα υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας) και ελάχιστο χρόνο.

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:

  • 2 συσκευασίες μασκαρπόνε
  • 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
  • ένα σφηνάκι λικέρ μαστίχας ή σκόνη βανίλιας
  • Κακάο για το πασπάλισμα
  • μπισκότα σαβαγιάρ
  • 2 δόσεις εσπρέσο

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος ρίχνουμε την κρέμα τυρί μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και το λικέρ μαστίχας ή τη βανίλια. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν γιαούρτι.

Προσθέτουμε αν θέλουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε ακόμη 2 λεπτά.

Σε ένα ταψάκι στρώνουμε μια κουταλιά κρέμας και έπειτα αφήνουμε στο ψυγείο το μείγμα για να ετοιμάσουμε τα μπισκότα μας.

Αφού έχουμε βάλει τις δόσεις του καφέ σε ένα βαθύ πιάτο βουτάμε τα σαβαγιάρ μέχρι να ρουφήξουν καφέ και στρώνουμε στο ταψί μας, πάνω από τη μικρή ποσότητα κρέμας, τόσα ώστε να καλύψουμε τον πάτο. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να πασπαλίσουμε λίγο κακάο στα σαβαγιάρ πριν ρίξουμε την κρέμα μας.

Tip1: Αν θέλετε τα σαβαγιάρ σας να είναι πιο τραγανά απλώς ραντίστε με καφέ μέχρι να αλλάξουν χρώμα ή αφήστε στον καφέ για λιγότερη ώρα.

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και προσθέτουμε μια στρώση μέχρι να καλυφθούν τα μπισκότα μας και πασπαλίζουμε την κρέμα με ακόμη λίγο κακάο.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα μπισκότα και προσθέτουμε ακόμη μια δόση κρέμα.

Tip2: Αν θέλετε να πασπαλίσετε με κακάο πριν βάλετε το γλυκό σας στο ψυγείο μπορείτε, ωστόσο έχετε κατά νου πως η κρέμα θα «ρουφήξει» το κακάο και θα πάρει μια πιο υγρή υφή. Αν δεν το θέλετε αυτό, κόψτε τα κομμάτια αφού έχετε αφήσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και πριν το σερβίρισμα πασπαλίστε με κακάο.







SHARE