Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και αρχίζουμε σιγά-σιγά να μπαίνουμε στο εορταστικό κλίμα.
Εκτός από τα στολίδια και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, την τιμητική τους έχουν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά.
Αν φέτος τις γιορτές αποφάσισες να φτιάξεις μελομακάρονα με τα χεράκια σου, βρήκαμε μια συνταγή που αποκαλύπτει ένα μυστικό υλικό που τα κάνει αφράτα και γευστικά.
Αυτά τα μελομακάρονα που θυμίζουν της γιαγιάς είναι φανταστικά σε γεύση και αξίζει να μπεις στην κουζίνα και να τα φτιάξεις.
Βρήκαμε λοιπόν την συνταγή της Ντίνας Νικολάου για μελωμένα μελομακάρονα που έχουν ένα μυστικό υλικό που τα κάνει αφράτα.
Οπως σημειώνει η γνωστή μαγείρισσα, το υλικό που κάνει τα μελομακάρονα τόσο αφράτα και γευστικά είναι η μπύρα.
Ας δούμε τα υλικά
- 2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- ¾ φλιτζ. τσαγιού μπύρα
- 4 κουτ. σούπας κονιάκ
- ½ φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
- ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο, σκόνη
- ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού σόδα, σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό, για όλες τις χρήσεις
- καρύδια τριμμένα για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι
- 1½ φλιτζ. τσαγιού μέλι
- 3 φλιτζ. τσαγιού νερό
- 4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- τη φλούδα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι