Ψητή κρέμα γαλακτομπούρεκου
Ψητή κρέμα γαλακτομπούρεκου
09|03|2022 08:00
SHARE
ΓΛΥΚΟ

Γαλακτομπούρεκο χωρίς φύλλο -Πιο εύκολο, απίστευτα νόστιμο, δεν σταματάς στο ένα κομμάτι


Η κρέμα του γαλακτομπούρεκου είναι τόσο πλούσια και λαχταριστή, που πολλές φορές θα θέλαμε να την απολαύσουμε ακόμα και χωρίς το φύλλα. Μια φανταστική συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη προσφέρει ακριβώς αυτό!

Τα γλυκά ταψιού μετρούν φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι λατρεύουν το σιρόπι, τις κρέμες, τα έντονα αρώματα και το τραγανό φύλλο. Και αν πρέπει να μιλήσουμε για τους σταρ των γλυκών ταψιού, το γαλακτομπούρεκο είναι από τα πρώτα που μας έρχεται στο μυαλό -μαζί με τον μπακλαβά.

Για όσους λοιπόν λατρεύουν την κρέμα του και αναζητούν μια συνταγή του παραδοσιακού γαλακτομπούρεκο χωρίς φύλλο, βρήκαμε την ιδανική από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη.

Υλικά για την Ψητή Κρέμα Γαλακτομπούρεκου:

Υλικά

  • 1  1/2 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 6 μεσαία αυγά
  • Ξύσμα  ένα πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά μαζί με το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα, προσέχοντας να μην σβολιάσουν.

Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη, το ξύσμα και την βανίλια και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το σημείο πριν να πάρουν βράση.

Αμέσως μετά, ρίχνουμε σιγά σιγά το μισό από το ζεστό γάλα στο μπολ με το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας έντονα με ένα σύρμα.

Αφού έχουμε ρίξει το γάλα στο μπολ, επιστρέφουμε όλο το μείγμα του μπολ στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και αμέσως μετά προσθέτουμε το βούτυρο που έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας μέχρι να το πάρει.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε την κρέμα μας σε ταψάκι 25χ35, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου μισή ώρα.

Περιμένουμε να κρυώσει καλά η κρέμα πριν την κόψουμε.

Δείτε το βίντεο:

Για περισσότερες συνταγές του pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη:

Official Website

Instagram

Facebook





SHARE