Μπουκάλια κρασί επάνω σε μπουφέ
Μια εκλεκτή σειρά κρασιών από το Κτήμα ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ / Φωτογραφία: Νεφέλη Καραφυλλάκη
14|03|2022 08:00
SHARE
BLACK SQUIRREL

Γέμισε το ποτήρι σου με ένα «Black Squirrel» και μοίρασε αγάπη & φροντίδα στα αδέσποτα ζώα του Μετσόβου


Ο Γαλιλαίος συνήθιζε να αποκαλεί το κρασί «φως του ήλιου, διαλυμένο σε νερό». Ο Οράτιος αναγνώριζε σε κάθε μαγική γουλιά του τη δύναμη να φέρνει στο φως όλα τα κρυμμένα μυστικά της ψυχής, ενώ ο Ευρυπίδης θεωρούσε το κρασί συνυφασμένο με την αγάπη.

Δεν είναι μύθος…Το κρασί κάνει την ανθρωπότητα να ανθίζει, καθώς είναι ένα «ποίημα» κλεισμένο σε μπουκάλι, ενώ παράλληλα παραμένει σταθερά μία καθημερινή απόλαυση. Είτε προορίζεται για το ξεκίνημα μιας γαστρονομικής βραδιάς, είτε αποτελεί συνοδευτικό ακόμη και του πιο ταπεινού finger food, κάθε φιάλη κλείνει μέσα της συναισθήματα, λέξεις, αρώματα, γεύσεις. Και καταφέρνει να ντύνει με μαγεία τις πιο ιδιαίτερες στιγμές μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τα γέλια μας, τις αφηγήσεις λατρεμένων ιστοριών και τόσες άλλες συγκινήσεις.

Και κάπου εδώ, η αυλαία ανοίγει για να σας παρουσιάσουμε ένα ξεχωριστό κρασί. Πρόκειται για το Black Squirrel! Ένα αναγνωρισμένο κρασί από τη σειρά του κτήματος Κατώγι Αβέρωφ, το οποίο καταφέρνει να διευρύνει τους οινικούς μας ορίζοντες, καθώς κάθε γουλιά του έχει απεριόριστες δυνατότητες. Το Black Squirrel, με τον μαύρο σκίουρο να κοσμεί την minimal αισθητικής ετικέτα του, αποτελεί σαφέστατα μία οινική επένδυση από τον θρυλικό δημιουργό του, καθώς έγινε η έμπνευση και ταυτόχρονα το δημιούργημα του
"The Black Squirrel Project".

Πώς ξεκίνησαν όλα...

Αν και τα κρασιά της οικογένειας Αβέρωφ έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, πολλά έχουν γραφτεί και για την ιδιαίτερη ευαισθητοποίησή της στα ζώα. Και είναι ακριβώς αυτό το στοιχείο που οδήγησε στη δημιουργία της πρωτοβουλία αυτής που ακούει στο όνομα
"The Black Squirrel Project".

Ήδη, από το 2019, το Κατώγι Αβέρωφ καλύπτει τα έξοδα διατροφής και περίθαλψης για όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα, ενώ παράλληλα μεριμνά για τη διαμονή τους. Τώρα, μέσα από τις στειρώσεις ζώων στον Δήμο Μετσόβου, τη σημαντική προσφορά των Εθελοντών Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Μετσόβου και την υποστήριξη από το Κατώγι Αβέρωφ, η προστασία των αδέσποτων γίνεται πραγματικότητα, με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση για αυτά και την ανεύρεση μόνιμων λύσεων, μέσω υιοθεσιών.

Έτσι, λοιπόν, έχοντας ως στόχο να ενισχύσει αυτήν την προσπάθεια, το Κατώγι Αβέρωφ εμπνεύστηκε το "The Black Squirrel Project" και αφιέρωσε ένα από τα κρασιά του στα ζώα, και συγκεκριμένα το Black Squirrel. Και η ΑΒ Βασιλόπουλος "φιλοξενεί" στα ράφια της αυτήν τη σειρά κρασιών του κτήματος, έχοντας την αποκλειστική διάθεσή τους σε εξαιρετικά προνομιακή τιμή. Παράλληλα, απο τις πωλήσεις αυτών των κρασιών, 1 ευρώ δίνεται για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων στο Μέτσοβο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική κίνηση που κάνει τη διαφορά στο οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής, ενώ θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση για τη γενικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων μελλοντικά.

Βlack Squirrel-Οίνος με προσωπικότητα!

Η ποικιλία της εξαιρετικής αυτής σειράς που παρουσιάζει το Κτήμα Αβέρωφ αποτελείται από τρεις ετικέτες κρασιών, ερυθρό, λευκό και ροζέ. Όλες αποπνέουν την ίδια αριστοκρατικότητα και δύναμη, καθώς «μιλά» το καταξιωμένο αμπελοτόπι της γνωστής οικογένειας οινοποιών.

Το Black Squirrel ξεχωρίζει για την πυκνότητα, την ένταση, την αιθέρια ελαφρότητα, αλλά και τη φινέτσα του. Ο συνδυασμός Ξινόμαυρου και Merlot γοητεύει με τον αρωματικό του χαρακτήρα και την ευχάριστη γεύση του. Το Black Squirrel είναι ένα απολαυστικό κόκκινο κρασί, που συνοδεύει φαγητά με έμφαση στο κρέας, αλλά και χορτοφαγικές επιλογές όπως μανιτάρια, μελιτζάνες και φακές.

Black Squirrel

Το Lucky Squirrel, από την ποικιλία Malvasia Aromatica, αποτυπώνει στον αρωματικό του χαρακτήρα τις ευωδιές της Άνοιξης. Με έντονο ανθικό χαρακτήρα και χαρακτηριστικά αρώματα φρούτων, πρόκειται για ένα λευκό κρασί, που συνοδεύει σαλάτες, θαλασσινά, ψάρια και ζυμαρικά.

Lucky Squirrel

Ενώ τέλος, έρχεται να «κλείσει» αυτήν την παλέτα χρωμάτων και γεύσεων, το Proud Squirrel, ένα εκφραστικό ροζέ κρασί, από την ποικιλία Merlot, με έντονα αρώματα φρούτων και απαλή γεύση. Αυτό το κρασί αγαπάει το comfort food, τα παραδοσιακά λαδερά, αλλά και τα εξωτικά ασιατικά πιάτα.

Proud Squirrel

Εμείς δοκιμάσαμε το Black Squirrel, που είναι το κόκκινο κρασί της σειράς και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Αξίζει κάθε μικρή γουλιά, για να γίνει μια μεγάλη αγκαλιά, πάντα για καλό σκοπό. Δοκιμάστε το -και αυτό αλλά και τις υπόλοιπες ετικέτες- με μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος!

Απολαύστε Υπεύθυνα!SHARE