«Γεύσεις του κόσμου» της 3αλφα
«Γεύσεις του κόσμου» της 3αλφα
3ΑΛΦΑ

«Γεύσεις του Κόσμου»: Tο γευστικό ταξίδι των αρωματικών ρυζιών της 3αλφα ξεκινά με μόνη αποσκευή τη γεύση


Τις νέες «Γεύσεις του Κόσμου» παρουσίασε η 3αλφα σε ένα ξεχωριστό και γευστικό ταξίδι σε έναν ζεστό χώρο, στο A little Taste of Home, στο Γκάζι.

Η ανανεωμένη, αρωματική σειρά ρυζιών με νέα, πολύχρωμη εμφάνιση μάς ταξίδεψε σε όλη την υδρόγειο, σε μακρινές κουζίνες όπου το ρύζι είναι το κύριο συστατικό για ένα καλό και απολαυστικό πιάτο.

Basmati, Risotto, Parboiled με Wild Rice, Jasmine και Basmati με Wild Rice είναι οι multi-culti γεύσεις που μάς «συστήνονται» ξανά σε γήινες ματ αποχρώσεις με πολλά ethnic στοιχεία.

Από την Ινδία και τη Ταϊλάνδη μέχρι τους ορυζώνες της Ιταλίας και τις λίμνες της Αμερικής, οι ποικιλίες ρυζιού μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς και διάφορους τρόπους παντρεύοντας τις εξωτικές γεύσεις με τις παραδοσιακές ελληνικές πινελιές.

Πάνω στην συσκευασία, αξιοπρόσεκτο είναι ένα στοιχείο σχετικό με την χώρα προέλευσης της κάθε εκλεκτής ποικιλίας ρυζιού, που αποτελεί το παράθυρο της συσκευασίας για να δούμε το προϊόν αλλά και τη μαγεία που κρύβεται στους αμέτρητους γευστικούς συνδυασμούς.

Τα λαχταριστά ορεκτικά και τις δροσερές σαλάτες διαδέχτηκαν πέντε
αριστοτεχνικά φτιαγμένα πιάτα, με το ντελικάτορύζι να κυριαρχεί.

Ξεχωρίσαμε το μένσαφ με ρύζι basmati και wild rice. Πρόκειται για το γιορτινό πιάτο των Βεδουίνων, νομάδων της Μέσης Ανατολής, με αρνίσιο κρέας που σερβίρεται πάνω σε ένα παχύ στρώμα από ρύζι με λαχανικά και ξηρούς καρπούς.

Στα αραβικά, μενσάφ σημαίνει μεγάλος δίσκος ή πιατέλα, και σερβίρεται σε ένα μεγάλο πιάτο-ταψί. Θεωρείται ότι «φέρνει την ειρήνη και συμφιλιώνει τις συγκρούσεις», σερβίρεται σε ειδικές περιπτώσεις, γάμους, βαφτίσια, προς τιμήν ενός ξεχωριστού καλεσμένου αλλά και στις γιορτές.

Η συνταγή είναι για 4-6 άτομα:

Υλικά

• 1 κιλό Ρύζι 3αλφα Basmati με Wild Rice 
• ~ 2 κιλά αρνίσιο κρέας (μπούτι) 
• 300 γρ ξηροί καρποί (κουκουνάρι, κάσιους, αμύγδαλα) 
• 1 ολόκληρο κρεμμύδι
• 1 κουταλιά σούπας βούτυρο πρόβειο  
• 3-4 σπυριά κάρδαμο 
• 1 ξυλάκι κανέλα
• 4-5 φύλλα δάφνης 
• αλάτι και μαύρο πιπέρι 
• ένα κουταλάκι κάρυ 
• 2 κύβους ζωμό μοσχάρι 
• λαχανικά (καρότα, ντομάτες, πιπεριές) για το στολισμό του πιάτου 

Εκτέλεση

Για το αρνί: κόβουμε το κρέας σε κοψίδια, ή αφήνουμε τα μπούτια ως έχει, είναι αν είναι από μικρό ζώο και το βράζουμε. Ξαφρίζουμε την πρώτη δόση και μετά βάζουμε ένα ολόκληρο κρεμμύδι και τα φύλλα της δάφνης μέσα στο νερό να βράσουν μαζί με το κρέας για περίπου 2 ώρες και λίγο παραπάνω αν τα κομμάτια του κρέατος είναι μεγάλα. Όταν το κρέας είναι έτοιμο το αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγο μαύρο πιπέρι, το κάρυ, τους κύβους ζωμό μοσχάρι, την κανέλα και το κάρδαμο και το αφήνουμε να ξαναβράσει σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας από το ζωμό του και το περνάμε το ζωμό από σίτα. Μπορούμε να βάλουμε το κρέας στο φούρνο για μισή ώρα ώστε να ροδίσει.

Για τους ξηρούς καρπούς: τους καβουρδίζουμε στο τηγάνι με το βούτυρο μέχρι να χρυσαφίσουν και τους αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το ρύζι 3αλφα Basmati με Wild Rice: το αφήνουμε στο νερό για 5 λεπτά, το ξεπλένουμε 3 φορές για να φύγει η κόλα του, και στη συνέχεια το βράζουμε με το ζωμό από το κρέας. Για κάθε 1 ποτήρι ρύζι βάζουμε 1.5 ποτήρι ζωμό, σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το ζωμό. Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα.

Σερβίρισμα: χρησιμοποιούμε μια μεγάλη πιατέλα για να τοποθετήσουμε το ρύζι 3αλφα Basmati με Wild Rice ώστε να δημιουργήσει ένα μικρό βουναλάκι και από πάνω τοποθετούμε το κρέας. Στολίζουμε το πιάτο με τους ξηρούς καρπούς και λαχανικά. Παραδοσιακά, τρώμε όλοι από τον ίδια πιατέλα.

Φεύγοντας, αφού χορτάσαμε με καλό φαγητό, κρασί και πολύ κουβέντα, πήραμε μαζί μας την απαραίτητη αποσκευή: Την βαλίτσα με τις νέες αρωματικές γεύσεις για να συνεχίσουμε το γευστικό μας ταξίδι στο σπίτι, δημιουργώντας ευφάνταστα πιάτα...

Η ελληνική εταιρία 3αλφα, εδώ και 50 χρόνια προμηθεύει με επιτυχία τα ελληνικά νοικοκυριά με ρύζι και όσπρια καθώς έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.





SHARE