Συνταγή για γλυκιά γιαουρτόπιτα με τρία υλικά -Ελαφριά και αφράτη σαν σύννεφο
Αν αναζητάς ένα γλυκό εύκολο, γρήγορο και υπέροχα αφράτο, η γιαουρτόπιτα είναι η απόλυτη συνταγή.
Με μόλις τρία βασικά υλικά και λίγα λεπτά προετοιμασίας, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου για κάθε στιγμή της ημέρας –είτε ως επιδόρπιο μετά το γεύμα, είτε ως απολαυστικό πρωινό για να ξεκινήσεις την ημέρα με γλυκιά διάθεση.
Η γιαουρτόπιτα συνδυάζει την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού με την ελαφριά γλυκύτητα της ζάχαρης ή του μελιού, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα που ξετρελαίνει τους γευστικούς κάλυκες. Η συνταγή αυτή, πέρα από τη γεύση της, είναι και εξαιρετικά εύκολη στην προετοιμασία, ιδανική για όσους δεν θέλουν να περάσουν ώρες στην κουζίνα.
Αυτό που κάνει τη γιαουρτόπιτα να ξεχωρίζει είναι ότι μπορείς να τη φτιάξεις με μόνο 3 υλικά.
Συνταγή για γιαουρτόπιτα:
Υλικά:
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη (ή μέλι για πιο φυσική γλύκα)
Παρασκευή:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και ετοίμασε το ταψί σου με λίγο λάδι για να μην κολλήσει το γλυκό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη (ή το μέλι) μέχρι να αφρατέψουν και να δημιουργηθεί ένας ελαφρύς αφρός.
- Πρόσθεσε το γιαούρτι και ανακάτεψε μέχρι να έχει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για 30–35 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει και το γλυκό να έχει σταθεροποιηθεί.
Το καλύτερο σε αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορείς να προσαρμόσεις τη γεύση και την υφή της. Αν θέλεις να δώσεις έξτρα άρωμα στη γιαουρτόπιτα, μπορείς να προσθέσεις λίγο ξύσμα λεμονιού ή βανίλια. Αν προτιμάς πιο ελαφριά γεύση, το μέλι είναι η τέλεια επιλογή αντί για ζάχαρη, δίνοντάς της μία πιο φυσική γλυκύτητα.