fbpx Ηill Athens: Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα στη σκιά τεσσάρων ιστορικών λόφων | BOVARY
Στο εσωτερικό του Hill Athens
Aπέναντι από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης/ Φωτογραφία: Hill Athens
20|01|2020 12:00
SHARE
ΗΙLL ATHENS

Ηill Athens: Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα στη σκιά τεσσάρων ιστορικών λόφων


Στους πρόποδες του λόφου των Νυμφών που φιλοξενεί το Αστεροσκοπείο, του ιστορικού λόφου της Πνύκας, πολύ κοντά στο λόφο των Μουσών (Φιλοπάππου) κι ακριβώς απέναντι από τον  Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, εμφανίστηκε το «Hill Athens, -εκεί όπου παλιότερα βρισκόταν το «Chocolat Royal-, στη λογική ενός all day bistrot σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με χαρακτήρα comfort και παραδοσιακά οικείες γεύσεις που προσφέρονται από το πρωί έως αργά το βράδυ.

Η ριζική ανακαίνιση που έγινε στον χώρο, έδωσε μια αύρα απέριττης κομψότητας και στους τρεις ορόφους του νεοκλασικού κτιρίου. Φυσικά, από τα καλύτερα σημεία παραμένει το roof garden, που ενδείκνυται ακόμα και τον χειμώνα, γιατί θερμαίνεται, απ' όπου μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα στα πλέον ιστορικά μνημεία της πόλης.

Την κάρτα του μενού, όπου η απλότητα συναντά την γευστική απόλαυση, την έχει σχεδιάσει ο βραβευμένος chef, Δημήτρης Δημητριάδης και την υλοποιεί με μαεστρία ο chef, Ιορδάνης Ηλιάδης, με την ομάδα του. Επιμένοντας σε ποιοτικές πρώτες ύλες που συλλέγονται με φροντίδα από ολόκληρη την Ελλάδα και στα προϊόντα των μικρών Ελλήνων παραγωγών, ο κύριος Δημητριάδης εμπνέεται από την ελληνική παράδοση και την εκσυγχρονίζει με δημιουργικό τρόπο.

Η ημέρα στο «Hill» ξεκινάει με brunch που περιλαμβάνει παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, όπως καγιανά με φρέσκια μαγειρεμένη τομάτα και προζυμένιο ψωμί, αυγοφέτες με χειροποίητο ψωμί βουτύρου, θυμαρίσιο μέλι και ανθότυρο, αλλά και πεϊνιρλί με ζύμη αργής ωρίμανσης, μοσχαρίσιο κιμά, αυγό, τσαλαφούτι και βέβαια, φρέσκο βούτυρο.

Βrunch στο Hill Athens

Το μεσημέρι, η κάρτα εμπλουτίζεται με κάποια πιάτα, όπως μία παντζαροσαλάτα «season greetings», με παντζάρι τουρσί, καταπράσινα χόρτα εποχής, μαυρομάτικα φασόλια, σταμνοτύρι και φρέσκα μυρωδικά, ή μια διαφορετική πίτα, «ανοιχτή» με φρέσκα μανιτάρια, κασέρι Σαμοθράκης, ρόκα και λεμονοθύμαρο, για ένα ελαφρύ γεύμα.

Το βράδυ, όμως, ξεκινάει να σερβίρεται το πλήρες μενού.

Hill Athens το βράδυ

Το σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι γιουβέτσι με κρέμα λιαστής τομάτας και μάραθο, ή το χοιρινό φιλέτο με πρασοσέληνο, κρέμα πατάτας και σάλτσα αρωματισμένη με λεμονόχορτο θυμίζει κυριακάτικο τραπέζι στο σπίτι της γιαγιάς, το ιδιαίτερο παστίτσιο με μοσχαρίσια μάγουλα ραγού, φρέσκο κανελόνι, κρέμα γραβιέρας και κερκυραικό Σπετσερικό ξυπνάει αναμνήσεις, ενώ, μια πιο γκουρμέ επιλογή είναι το χέλι καταΐφι, με σταμναγκάθι, φασόλια edamame, πράσινο μήλο και απάκι. 

Οι χορτοφάγοι μπορούν να διαλέξουν ντολμάδες με μαρούλια θαλάσσης, γαρίδες και αυγολέμονο, ριζότο με κρέμα κίτρινης πιπεριάς κίτρινα τοματίνια και λεμονοθύμαρο, ή το πιο έθνικ Nigiri που εδώ φτιάχνεται με σαρδέλα, αρωματικό ρύζι με μελάνι σουπιάς, λευκό ταραμά και τρίμμα αυγοτάραχο.

Στο εσωτερικό του Hill Athens

Καθημερινά, επίσης, υπάρχει και μια επιλογή σε ψάρι, ανάλογα με το τι θα βρουν στην αγορά, το οποίο σερβίρεται με χόρτα φρικασέ. Τέλος, για επιδόρπιο, έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια πάβλοβα με μους λευκής σοκολάτας, γιαούρτι, βατόμουρο και μαρέγκες, ένα εκμέκ με παγωτό από πρόβειο γάλα, ή μια μους σοκολάτας με παγωτό αλμυρής καραμέλας.

Επιδόρπιο στο Hill Athens

Στην κάβα, θα βρείτε μια ποικιλία κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και επιλεγμένες ετικέτες από το εξωτερικό, για να συνοδεύσετε το φαγητό σας, -ρωτήστε το εξειδικευμένο προσωπικό να σας προτείνει τι θα ταίριαζε καλύτερα με το πιάτο που έχετε επιλέξει- ή να τα δοκιμάσετε με ελληνικά τυριά και αλλαντικά.

Ο κατάλογος των cocktail που επιμελείται ο βραβευμένος bartender, Marrio Basso,  περιλαμβάνει signature, κλασικές αλλά και «ωραία πειραγμένα» συνταγές με βάση  αποστάγματα, όπως το τσίπουρο, το ούζο και τη μαστίχα, που φέρνουν κυριολεκτικά τις γεύσεις της Ελλάδας στο ποτήρι.

Επειδή, όμως, το «Hill» φιλοδοξεί να είναι ένας πολυδιάστατος χώρος, συχνά εδώ διοργανώνονται events αλλά και βραδιές με ζωντανή μουσική, Για παράδειγμα, τις Παρασκευές μπορείτε να πετύχετε τους «One Note Stand» με αγαπημένα τραγούδια από το διεθνές ρεπερτόριο της Pop, Rock & Blues σκηνής, αλλά και απρόσμενες διασκευές ελληνικών τραγουδιών από τον  Ζαμπέτα και τον Χιώτη.

Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο,  2103469077





SHARE