μπριζόλα
Φωτογραφία: Shutterstock
ΣΥΝΤΑΓΗ

Χοιρινή μπριζόλα με πιπεριές στο τηγάνι που λιώνει στο στόμα -Ζουμερή και πανεύκολη


Το Σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο στην ξεκούραση και την καλοπέραση. Το φαγητό (φυσικά) δεν θα μπορούσε να λείπει από το weekend μας.

Έχουμε περισσότερο χρόνο για να μαγειρέψουμε πεντανόστιμα πιάτα που μας θυμίζουν το φαγητό της μαμάς.

Πιάτα λαχταριστά, παραδοσιακά και απολαυστικά.

Η μπριζόλα ανήκει ξεκάθαρα σε αυτή την κατηγορία. Μια ζουμερή μπριζόλα που λιώνει στο στόμα μαζί με σαλάτα και συνοδευτικά είναι ό,τι πρέπει για το οικογενειακό τραπέζι.

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για χοιρινή μπριζόλα με πιπεριές που γίνεται στο τηγάνι.

Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη. Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό και θα το λατρέψει όλη η οικογένεια.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

  • 6 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος
  • 1 κοφτό κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1/2 κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού (μπούκοβο)
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι με τσιμπίδα και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  • Στο ίδιο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε φέτες και τα σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λεπτό να βγάλει το άρωμά του.
  • Πασπαλίζουμε με το βασιλικό, τη ρίγανη και τις νιφάδες πιπεριού και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να πάρει μια βράση και ανακατεύουμε φροντίζοντας να ξύνουμε το τηγάνι στη βάση του για να βγουν τυχόν ξηρά, τραγανά κομμάτια κρέατος που έχουν κολλήσει.
  • Ρίχνουμε το ζωμό, αφήνουμε 3 λεπτά να βράσει και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τις σοταρισμένες μπριζόλες στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, αλατίζουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε το φαγητό για 15-20 λεπτά περίπου, γυρίζοντας στα μέσα του ψησίματος τις μπριζόλες και από την άλλη πλευρά να ψηθεί μέχρι μέσα. Σερβίρουμε τη μπριζόλα ζεστή.

Η συνταγή είναι από το sintayes.gr





SHARE