Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
27|02|2023 12:12
SHARE
ΣΥΝΤΑΓΗ

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι -Κάθε μπουκιά λουκούμι, το πιο λαχταριστό πιάτο


Η ημέρα επιβάλλει ένα πιάτο σαν αυτό, μακαρονάκι με χταπόδι, λαχταριστό και πεντανόστιμο.

Το κοφτό μακαρονάκι με το χταπόδι είναι ένα από τα πιο γευστικά πιάτα, υγιεινό και νηστίσιμο. Το μακαρονάκι με το χταπόδι είναι ένα από τα πιο δελεαστικά πιάτα για την περίοδο της νηστείας, ενώ οι μυρωδιές του πιάτου αυτού θυμίζουν θάλασσα.

Για σήμερα λοιπόν ετοίμασε ένα εύκολο πιάτο, σίγουρη επιτυχία, που θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σου.

Η συνταγή είναι από το mamapeinao.gr

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι -Κάθε κομμάτι λουκούμι, το πιο λαχταριστό πιάτο

Υλικά

  • 1 χταπόδι φρέσκο περίπου 1.000-1.200 γραμμ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 1 κούπα τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γραμμ. κοφτό μακαρονάκι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα προαιρετικά

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι: γυρνάμε την κουκούλα του, αφαιρούμε το εσωτερικό της, αφαιρούμε το στόμα από το κέντρο) και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες και το ζεστό νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερο νερό, ώστε να σκεπάζει τα υλικά μας. Ρίχνουμε τη δάφνη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις το χταπόδι μαλακώσει και είναι σχεδόν έτοιμο, ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετή σάλτσα στην κατσαρόλα (διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νερό) και ρίχνουμε το μακαρονάκι. Αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 10 λεπτά ώστε να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στον πάτο της κατσαρόλας. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.

Σερβίρουμε και προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip:
Όταν βράζουμε μικρά ζυμαρικά (κοφτό μακαρονάκι, κοχυλάκι, κοραλλάκι, κριθαράκι κ.λπ.) μέσα σε μια σάλτσα, πρέπει, σβήνοντας το φαγητό, να έχει αρκετό ζουμάκι η κατσαρόλα για να μη λασπώσουν-κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους.





SHARE