μακαρονάδα

Η 10λεπτη μακαρονάδα του Γκόρντον Ράμσεϊ είναι η αγαπημένη μου -Είναι τόσο νόστιμη

Αν λατρεύεις τις γρήγορες μακαρονάδες με υλικά που έχεις ήδη στο ντουλάπι σου, τότε αυτή η εκδοχή του Γκόρντον Ράμσεϊ για πένες puttanesca με τόνο θα γίνει και δική σου αγαπημένη. Είναι πλούσια σε γεύση, εύκολη, και έτοιμη σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Γιατί να τη δοκιμάσεις; Γιατί είναι ιδανική για τις μέρες που έχεις λίγο χρόνο και πρέπει να φτιάξεις κάτι στα γρήγορα, ενώ ο τόνος προσφέρει την απαραίτητη πρωτεΐνη, χωρίς να καλύπτει τις υπόλοιπες γεύσεις.

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ προτείνει μια gremolata με μαύρες ελιές (ψιλοκομμένες με μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού), που δίνει φρεσκάδα στο πιάτο -αλλά μπορείς να την παραλείψεις και να βάλεις απλώς ελιές στη σάλτσα.

Πώς να φτιάξετε τη μακαρονάδα του Gordon Ramsay

Για 4 μερίδες θα χρειαστείτε:

  • 340 γρ. ζυμαρικά
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 4 φιλέτα αντζούγιας
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1/3 φλιτζ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού μικρές κάπαρες
  • 1 κονσέρβα τόνο (140 γρ.), στραγγισμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράσε νερό με αλάτι για τα ζυμαρικά (αν χρησιμοποιήσεις βραστήρα, θα γλιτώσεις χρόνο).

Στο μεταξύ, ζέστανε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σόταρε το σκόρδο, το μπούκοβο και τις αντζούγιες μέχρι να λιώσουν.

Πρόσθεσε τις ντομάτες και άφησέ τες να σιγοβράσουν με κλειστό καπάκι.

Φτιάξε τη gremolata: ανακάτεψε τον μαϊντανό, τις ελιές και το ξύσμα λεμονιού.

Όταν τα ζυμαρικά είναι al dente, κράτα λίγο από το νερό και στράγγισέ τα.

Ρίξε τα ζυμαρικά στη σάλτσα με λίγο από το νερό, πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού, τις κάπαρες και τον τόνο. Ανακάτεψε καλά και ρύθμισε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Σέρβιρε με την gremolata από πάνω.