Η Καλλιόπη Aναγνωστή, aka Madame Gâteaux, από μικρή είχε δύο μεγάλες αγάπες: την ζαχαροπλαστική και τα παλιά πράγματα.
Το πάθος για τo vintage της το καλλιέργησαν οι γονείς της, οι οποίοι μάζευαν αντίκες, ένα χόμπι που διατήρησε και η ίδια, φτιάχνοντας συλλογές που με τα χρόνια μεγαλώνουν, κυρίως από τις δεκαετίες του ’40, του ’50 και του ’60, που είναι και οι αγαπημένες της.
Αφού, λοιπόν, ακoλούθησε το όνειρό της, σπουδάζοντας ζαχαροπλαστική στην Αγγλία, στη διάσημη σχολή Le Cordon Bleu, άρχισε να εργάζεται ως pastry chef σε σημαντικά εστιατόρια και ξενοδοχεία του Λονδίνου, μεταξύ των οποίων το θρυλικό 5 αστέρων ξενοδοχείο Savoy, αλλά και το πολυκατάστημα Harrods.
«Εκεί εξειδικεύτηκα στο afternoon tea, οπότε όταν αποφάσισα να μετακομίσω στην Ελλάδα, ήθελα να δοκιμάσω να κάνω κάτι ανάλογο. Μου αρέσει σαν θεσμός- και να το απολαμβάνω ως πελάτης και να δουλεύω σε αυτό. Με ενδιαφέρει η όλη κουλτούρα της διαδικασίας, γιατί δίνει τροφή όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στο πνεύμα. Το afternoon tea είναι ένα πλήρες γεύμα, με αλμυρά και γλυκά και μας δίνει την ευκαιρία να περάσουμε όμορφα με φίλους μας σε έναν ιδιαίτερο χώρο», μας εξηγεί.