Σκωτσέζικα pancakes σε πιάτο
Η λαχταριστή συνταγή της βασίλισσας Ελισάβετ /Φωτογραφία: Shutterstock
DROP SCONES

Drop scones: Η «μυστική» συνταγή της βασίλισσας Ελισάβετ για τα αγαπημένα της σκωτσέζικα pancakes -Η απίθανη ιστορία τους


Η βασίλισσα Ελισάβετ αγαπά το καλό φαγητό και το καλό ποτό. Οι σεφ της βάζουν πάντα τα δυνατά τους για να εντυπωσιάσουν τη βασιλική οικογένεια αλλά και τους καλεσμένους.

Πολλές φορές, μάλιστα, το Παλάτι μάς έχει αφήσει να πάρουμε μια «γεύση» από τη βασιλική κουζίνα και τις αγαπημένες λιχουδιές της βασίλισσας.

Αυτή τη φορά, ήταν ο Λευκός Οίκος που μοιράστηκε μια λαχταριστή συνταγή από τα κατάστιχα του Μπάκιγχαμ και την απίθανη ιστορία που την συνοδεύει.

Σύμφωνα με το «The White House Historical Association», το 1960 η βασίλισσα Ελισάβετ έγραψε στον Πρόεδρο Αϊζενχάουερ για να μοιραστεί μαζί του μια γλυκιά συνταγή!

Λίγους μήνες νωρίτερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ με την σύζυγό του είχε βρεθεί στο Μπαλμόραλ, την θερινή κατοικία της Ελισάβετ στη Σκωτία. Μάλιστα, ο Αϊζενχάουερ ήταν ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος που επισκέφθηκε το Κάστρο.

Τότε, η βασίλισσα τους είχε υποσχεθεί ότι θα δοκιμάσουν τα drop scones της, κάτι που όμως δεν συνέβη.

Έτσι, η Ελισάβετ αποφάσισε να του στείλει τη συνταγή ώστε να τα απολαύσει στην κατοικία του.

Τα drop scones είναι στην ουσία τα Σκωτσέζικα pancakes. Η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη και φτάνει για 16 άτομα. Αντί για ζάχαρη, μπορείς να βάλεις σιρόπι.

συνταγή
Facebook/The White House Historical Association

Δες τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

4 φλιτζάνια αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 φλιτζάνια γάλα
2 αυγά, ολόκληρα
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
3 κουταλάκια του γλυκού κρέμα ταρτάρ
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το μισό γάλα.

Ρίχνουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε καλά μαζί, προσθέτοντας το υπόλοιπο γάλα, τη σόδα και την κρέμα ταρτάρ και τέλος το βούτυρο.

Το μείγμα για τα pancakes από τη Σκωτία είναι έτοιμο!

Στη συνέχεια, κάνουμε ότι και με τα κανονικά pancakes, ρίχνοντας μικρές κουταλιές στο τηγάνι και γυρνώντας.

Καλή απόλαυση!





SHARE