panettona
Φωτογραφία: Unsplash/ Vicky Ng
PANETTONE

Ένα χριστουγεννιάτικο κέικ αγάπης από μια Αιγόκερω σεφ


Βρίσκεται στη λίστα των 10 πιο ακριβοπληρωμένων σεφ στο κόσμο.

Συγγραφέας 14 βιβλίων μαγειρικής, επιχειρηματίας, ηθοποιός και οικοδέσποινα επιτυχημένων τηλεοπτικών εκπομπών μαγειρικής, βραβευμένη με Εmmy. H Αμερικανίδα αγαπημένη του κοινού Paula Deen γιορτάζει τα γενέθλιά της στις 19 Ιανουαρίου και είναι Αιγόκερως: άνθρωπος θετικός, πρακτικός και δυναμικός. Στοχεύει ψηλά και μένει προσκολλημένος στο στόχο του μέχρι να τον επιτύχει. Αγαπά την οικογενειακή ζωή και θέλει να ξεχωρίζει μέσα στη κοινωνία. Αντέχει τις δοκιμασίες γιατί πιστεύει στις δυνάμεις του. Η Paula αγαπά τόσο τη μαγειρική όσο και τα παραμύθια όπως έχει δηλώσει και η ίδια.

Διαβάστε την «ιστορία αγάπης» του χριστουγεννιάτικου κέικ Panettone όπως την διηγείται η Paula και δοκιμάστε το!

Η Paula διηγείται την «ιστορία αγάπης» του ιταλικού χριστουγεννιάτικου κέικ Panettone. «Το ιταλικό κέικ Χριστουγέννων Panettone προέρχεται από το Μιλάνο και είναι η "πεμπτουσία του Μιλάνου". Όπως συμβαίνει με όλες τις ιταλικές παραδόσεις υπάρχουν πολλές εκδοχές για την προέλευσή του. Κάποτε ένας άνδρας ερωτεύτηκε μια όμορφη κοπέλα. Έψαχνε, λοιπόν, έναν τρόπο να εντυπωσιάσει τον αυστηρό πατέρα της, Τoni. Έτσι, έφτιαξε ένα νόστιμο ψωμί και το ονόμασε "Pan di Toni" (το ψωμί του Τόνι). Ο πατέρας της εξεπλάγη από τη γεύση του και επέτρεψε τον γάμο τους. Και οι δύο σύντροφοι έφτιαξαν μαζί πολλά Panettone και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…».

Το χριστουγεννιάτικο ιταλικό κέικ Panettone

Yλικά:

  • 200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας  αραβοσιτέλαιο
  • 1 1/5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 1/5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 1/5 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • Χυμός από ένα πορτοκάλι
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 200 γραμμάρια χρυσές σταφίδες
  • 200 γραμμάρια cranberries και αμύγδαλα φιλέ 

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά του κέικ στον κάδο του μίξερ εκτός από τις σταφίδες, τα cranberries και τις σταφίδες.
  • Τα χτυπάμε όλα μαζί για 5΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες ,τα cranberries και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε τα φορμάκια για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 45΄, μέχρι να ροδίσουν.
  • Τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη αν το επιθυμείτε.




SHARE